Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 9 Μαΐου 2020

Η ιστορική πείρα του Κομμουνιστικού Κινήματος από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

9η Μάη 1945!

Στο βίντεο πάνω, με το οποίο εγκαινιάζεται ο δεύτερος κύκλος βιβλιοπαρουσιάσεων της «Σύγχρονης Εποχής», συζητάμε με την Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, για τις αιτίες που προκάλεσαν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τις επιδιώξεις των καπιταλιστικών κρατών, είτε με φασιστικά καθεστώτα είτε αστικό κοινοβουλευτισμό, να χτυπήσουν στρατιωτικά την ΕΣΣΔ καθώς και την καθοριστική συμβολή της στην ήττα του φασιστικού άξονα.

Συγκεκριμένα, στο βίντεο στο κανάλι της «Σύγχρονης Εποχής» στο YouTube μπορείτε να δείτε τα εξής, στους παρακάτω χρόνους:

00:54 Εκδόσεις τις Σύγχρονης Εποχής
01:22 Για τις αιτίες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου
03:20 Η στάση της Αγγλίας, της Γαλλίας και των ΗΠΑ μπροστά στον πόλεμο
04:22 Τα σχέδια επίθεσης στην ΕΣΣΔ
06:27 Η καθοριστική συμβολή της ΕΣΣΔ στην ήττα του φασιστικού άξονα
08:36 Η σχέση της εξωτερικής πολιτικής της ΕΣΣΔ με την εξέλιξη της ταξικής πάλης στον Β’ ΠΠ
12:45 Για την στρατηγική του Διεθνούς Κομμουνιστικού Κινήματος στον Β’ ΠΠ
15:07 Ένα βασικό συμπέρασμα!

Ο 2ος κύκλος των διαδικτυακών θεματικών βιβλιοπαρουσιάσεων συνεχίζεται ως εξής:
  • Πέμπτη 14 ΜάηΓια τους αλύγιστους της ταξικής πάλης. Με τον Δημήτρη Γόντικα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Τρίτη 19 ΜάηΓια τους σύγχρονους αγώνες της νεολαίας. Με τον Νίκο Αμπατιέλο, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Σάββατο 23 ΜάηΓια το ρόλο των αυτοαπασχολούμενων στην Κοινωνική Συμμαχία για την αλλαγή της κοινωνίας. Με τον Θανάση Τζίμα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνο του Τμήματός της για τους ΕΒΕ.
Οι διαδικτυακές θεματικές βιβλιοπαρουσιάσεις είναι διαθέσιμες μετά τις 17.00 στις αντίστοιχες ημερομηνίες στο κανάλι της «Σύγχρονης Εποχής» στο YouTube και στην ιστοσελίδα των εκδόσεων. Τα δεκάλεπτα της «Σύγχρονης Εποχής» θα αναρτώνται και στο portal 902.gr.

1 σχόλιο:

  1. Εδω έχουμε συμπυκνωμένα τα πολύτιμα συμπεράσματα απο την μελέτη της ιστορίας στην πορεία αποκατάστασης των επαναστατικών χαρακτηριστικών του κόμματος που είχαν καταστραφεί απο την επικράτηση του οπορτουνισμού στην 3η Κ.Δ το 1935... και στην ΕΣΣΔ το 1956. Είναι το καταστάλαγμα της 29χρονης πορείας μας μετά το 13ο Συνέδριο του 1991 που ήταν η αφετηρία που οδήγησε στο πέταγμα στα σκουπίδια και της Κεντρίστικης οπορτουνιστικής σαβούρας των Μανιαδάκηδων για πρώτη φορά στην ιστορία του ΚΚΕ. Μόνο έτσι εξασφαλίζεις την Αυτοτελή δράση του ΚΚΕ με Στρατηγικό στόχο τον Σοσιαλισμό. ΑΛΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Συνεχίζουμε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου