Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

Καταδικάζει τη νέα ιμπεριαλιστική επιθετική ενέργεια ενάντια στη Βενεζουέλα


Το ΚΚΕ καταδικάζει τη νέα απόπειρα εισβολής στο έδαφος της Βενεζουέλας από παραστρατιωτική ομάδα μισθοφόρων, με βάση την Κολομβία, για να κάνει δολιοφθορές και να δολοφονήσει μέλη της κυβέρνησης της Βενεζουέλας, με βάση τις δηλώσεις του αρχηγού της παραστρατιωτικής ομάδας στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Η ομάδα των μισθοφόρων-δολοφόνων αντιμετωπίστηκε από τις αρχές ασφαλείας της Βενεζουέλας.
Το ΚΚΕ καταγγέλλει την αντιδραστική κυβέρνηση της Κολομβίας, που σε συνεργασία με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, έχει δημιουργήσει στο έδαφος της χώρας βάσεις εκπαίδευσης παραστρατιωτικών ομάδων, από όπου οργανώνονται και εξαπολύονται επιθέσεις ενάντια στη Βενεζουέλα.

Η νέα αυτή επιθετική ενέργεια επιβεβαιώνει ακόμα μία φορά πως υπάρχει σε εξέλιξη ένα πολύμορφο σχέδιο των ιμπεριαλιστών, των ΗΠΑ, της ΕΕ και των σύμμαχων κυβερνήσεών τους στη Λατινική Αμερική, για να ανατρέψουν τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο, να καθυποτάξουν τον λαό της Βενεζουέλας και να βάλουν στο χέρι τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας.

Το ΚΚΕ εκφράζει για μια ακόμη φορά την αλληλεγγύη του στο λαό της Βενεζουέλας που είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για τις εξελίξεις στην πατρίδα του. Εκφράζει τη διεθνιστική του αλληλεγγύη στο ΚΚ Βενεζουέλας και στην ΚΝ Βενεζουέλας.



Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ


2 σχόλια:

  1. Η Καταδίκη της επιθετικότητας του Αμερικάνικου Καπιταλισμού Ιμπεριαλισμού είναι δεδομένη. Προσπαθεί να στηρίξει το τμήμα της Αστικής τάξης της Βενεζουέλας που είναι Σύμμαχοι σε αντιπαράθεση με το υπόλοιπο τμήμα της Αστικής τάξης που έχει Σύμμαχο τους Καπιταλιστές Ιμπεριαλιστές Ρωσίας Κίνας Ιραν κ.α. Το πρόβλημα βρίσκεται στο ότι το Κ.Κ για 20 χρόνια Ανέχτηκε την Σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση Τσάβεζ Μαδούρο εγκλωβίζοντας τον λαό στα πλαίσια του καπιταλισμού και των αυταπατών της θεωρίας των ..σταδίων... με αποτέλεσμα να μη φωτίζεται η λύση του Σοσιαλισμού. Στηρίζουμε τον λαό και τους Κομμουνιστές στον αγώνα τους για την δημιουργία της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ που θα παλεύει στο σήμερα για προσωρινά μέτρα σωτηρίας με στόχο την Εργατική λαική εξουσία με κοινωνικοποιημένα τα μέσα παραγωγής και ξήλωμα του Καπιταλιστικού κέρδους. ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επίσης δεν πρέπει να μας μπερδεύει η επιθετικότητα των Αμερικάνων ενάντια στην Κούβα. Είναι άλλο πράγμα η επιθετικότητα τα τελευταία δέκα χρόνια που η Κούβα έχει κάνει στροφή και εφαρμόζει νόμους του Καπιταλισμού έχοντας διαλέξει Ιμπεριαλιστικό Στρατόπεδο με Ρωσία Κίνα στην πορεία της για την ανατροπή του Σοσιαλισμού ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΑΚΟΜΑ και διαφορετικό όταν οι Αμερικάνοι σαν εκπρόσωπος όλου του καπιταλιστικού κόσμου προσπαθούσε να ανατρέψει τον Σοσιαλισμό. Είναι δυο διαφορετικά πράγματα και το λέω ξανά να μη παρεξηγηθώ. Η Διαδικασία ανατροπής δεν ολοκληρώθηκε ακόμα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου