Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 16 Μαΐου 2020

Συνωμοσιολόγοι, σκοταδιστές και… χρυσαυγίτες

Συγκεντρώσεις που ξεπερνούσαν σε γραφικότητα τα σοκάκια της Πλάκας πραγματοποίησαν χθες, Παρασκευή, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, παραθρησκευτικές και εθνικιστικές οργανώσεις, ανεβάζοντας το «θερμόμετρο» της συνωμοσιολογίας σε νέα ύψη.

Κραδαίνοντας ελληνικές σημαίες, σταυρούς και πλακάτ με πλούσια θεματολογία, οι
συγκεντρωμένοι σε Σύνταγμα και Λευκό Πύργο διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στον… «υποχρεωτικό εμβολιασμό», το «τσιπάρισμα του διαβόλου», στο «δίκτυο 5G», τη μάσκα προστασίας για τον ιό, τους «παράνομους λαθρομετανάστες», λέγοντας ταυτόχρονα «ναι στη θεία κοινωνία».

Όπως φαίνεται από βίντεο και φωτογραφίες, οι συγκεντρωμένοι δεν τήρησαν κανένα μέτρο προστασίας για την πανδημία, μην έχοντας προφανώς καμία επίγνωση του κινδύνου που διατρέχουν τόσο οι ίδιοι, όσο και οι συμπολίτες τους.


Στη Θεσσαλονίκη

Από τις συγκεντρώσεις των συνομωσιολόγων δεν θα μπορούσαν να λείπουν ακροδεξιά-φασιστικά γκρουπούσκουλα, συμπεριλαμβανομένης της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Κλιμάκιο της εγκληματικής οργάνωσης, με επικεφαλής τον υπόδικο Μιχαλολιάκο, βρέθηκε στην πλατεία Συντάγματος σε μια προσπάθεια να «ψαρέψει» στα θολά νερά της ψεκασμένης θρησκοληψίας και του εθνικιστικού αχταρμά.

Ο υπόδικος Μιχαλολιάκος και η ναζιστική συμμορία στο Σύνταγμα.

Η παρουσία των νεοναζί δολοφόνων, που έχουν αρχίσει και βγαίνουν ξανά από τις τρύπες τους (όπως στην ρατσιστική πορεία στη Θεσσαλονίκη πριν μια βδομάδα), μας υπενθυμίζει τις τεράστιες ευθύνες των κυβερνήσεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα της δίκης της Χρυσής Αυγής. Μια δίκη της οποίας η ολοκλήρωση έχει καθυστερήσει σε εξαιρετικά μεγάλο βαθμό, δίνοντας «πάτημα» στα υπόδικα φασιστοειδή να σουλατσάρουν στους δρόμους παριστάνοντας το πολιτικό κόμμα.

Απέναντι στις σκοταδιστικές, θρησκόληπτες και συνομωσιολογικές αντιλήψεις (σαν αυτές που διαδίδει η ανεκδιήγητη λοιμωξιολόγος Ελ. Γιαμαρέλλου) πρέπει να ορθωθεί τείχος υπεράσπισης της επιστήμης.

Σε ότι δε αφορά τους υπόδικους Ναζί της χρυσαυγίτικης συμμορίας και τις παραφυάδες τους, οι εργαζόμενοι, η νεολαία πρέπει να τους απομονώσουν, σε κάθε γειτονιά και χώρο εργασίας, μέχρι να μην έχουν χώρο να σταθούν.

Ατέχνως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου