Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 5 Μαΐου 2020

Διαμαρτυρία για την εξαίρεση σκηνοθετών και σεναριογράφων από το Πρόγραμμα Ενίσχυσης

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα, στο υπουργείο Πολιτισμού, δημιουργοί και εργαζόμενοι του οπτικοακουστικού χώρου καταγγέλλοντας τους όρους και τις προϋποθέσεις που τίθενται από το Ειδικό Πρόγραμμα Ενίσχυσης της Κινηματογραφικής Κοινότητας για Κινηματογραφικά Έργα Μικρού Μήκους, Ντοκιμαντέρ και Animation που έχει εξαγγελθεί από το υπουργείο Πολιτισμού και το οποίο εξαιρεί ουσιαστικά τη μεγάλη πλειοψηφία του
κλάδου των σκηνοθετών και σεναριογράφων.

Οι εργαζόμενοι και οι δημιουργοί από τον οπτικοακουστικό χώρο ζητάνε «άμεσα να παρθεί η απόφαση να μπορούν όλοι οι συνάδελφοι να συμμετέχουν με τις προτάσεις τους στο Ειδικό Πρόγραμμα Ενίσχυσης της Κινηματογραφικής Κοινότητας για Κινηματογραφικά Έργα Μικρού Μήκους, Ντοκιμαντέρ και Animation χωρίς περιορισμούς».

Στο υπουργείο Πολιτισμού συναντήθηκαν με τον γγ του Σύγχρονου Πολιτισμού Ν. Γιατρομανωλάκη και του κατέθεσαν το υπόμνημά τους, αλλά και τις υπογραφές που έχουν συγκεντρώσει, οι οποίες πλέον αγγίζουν τις 200. Το ίδιο υπόμνημα κατέθεσαν και στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου