Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020

Πολλαπλά κρούσματα κορονοϊού σε εργάτες σφαγείων

Για ακόμη μια φορά έρχεται στην επιφάνεια η ασυδοσία του κεφαλαίου που δεν λογαριάζει τίποτα μπροστά στα κέρδη καθώς μετά τη Γερμανία και στη Βρετανία αρκετά εργοστάσια τροφίμων, ιδίως στους τομείς της επεξεργασίας κρέατος και πουλερικών, έχουν καταγράψει κρούσματα του νέου κορονοϊού μεταξύ των εργαζομένων τους και δύο από αυτά έχουν κλείσει, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από αντίστοιχες πηγές.

Στο εργοστάσιο κοπής πουλερικών «2 Sisters» στο Λανγκφέρνι στη Βόρεια Ουαλία, αναφέρθηκαν 58 θετικά κρούσματα. Η δραστηριότητα στις εγκαταστάσεις διακόπηκαν για 14 ημέρες, «με άμεση ισχύ» όπως ανακοίνωσε ο όμιλος ιδιοκτησίας του. Η παραγωγή από το εργοστάσιο αυτό, που απασχολεί 560 εργαζόμενους, έχει μεταφερθεί σε άλλες εγκαταστάσεις.

Σε ένα άλλο εργοστάσιο τροφίμων στο Ρέξχαμ της Ουαλίας, 38 εργαζόμενοι από τους 1.500 συνολικά διαγνώσθηκαν θετικοί. Ο αμερικανικός όμιλος «Oscar Meyer», που διαχειρίζεται τις εγκαταστάσεις, ισχυρίζεται ότι οι περιπτώσεις αυτές αντανακλούν τη γενικότερη αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων σε επίπεδο τοπικής κοινωνίας.

Στο Γουέστ Γιορκσάιρ, το εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος «Kober Meat» ιδιοκτησίας του μεγάλου ομίλου λιανικής Asda. Ο ίδιος όμιλος υποστήριξε πως ενήργησε τάχιστα και προειδοποίησε τις υγειονομικές αρχές, έτσι ώστε να ελεγχθούν διαγνωστικά όλοι οι εργαζόμενοι. Ο ακριβής αριθμός των εργαζομένων που έχουν μολυνθεί δεν έχει γίνει γνωστός.

Εκτός από τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, κρούσματα της Covid-19 έχουν εντοπιστεί σε εργαζόμενους σε πολλά σφαγεία στη Γαλλία, την Αυστραλία, την Ισπανία και τη Βραζιλία.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου