Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

Πλούσια ύλη στο νέο τεύχος που κυκλοφορεί

Με κάλεσμα στο εξώφυλλό του για το 29ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, που θα πραγματοποιηθεί 17 με 19 Ιούλη στο Στόμιο της Λάρισας, κυκλοφορεί και διακινείται από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ το 15ο τεύχος του περιοδικού «το κόκκινο Αερόστατο», που επιμελείται η Διατμηματική Επιτροπή της ΚΕ του ΚΚΕ για τις μικρότερες ηλικίες της νεολαίας. Από το περιοδικό τα παιδιά μπορούν να αντλήσουν πλούσιες πληροφορίες για τον τόπο που θα φιλοξενήσει φέτος το Διήμερο της ΚΝΕ, το οποίο τα τελευταία χρόνια αποτελεί σημείο αναφοράς για τους αναγνώστες του.

Από το περιοδικό δεν θα μπορούσε βέβαια να λείπει η επικαιρότητα της πανδημίας του κορονοϊού και όσα έζησαν τα παιδιά με την καραντίνα. Με εκλαϊκευτικό και εύληπτο τρόπο, το περιοδικό μιλάει για τον ίδιο τον ιό και την πανδημία, θέτει και απαντά ερωτήματα όπως «πόσο επικίνδυνος μπορεί να είναι ένας ιός το 2020, με την τεχνολογία και την επιστήμη να έχουν εκτοξευτεί;», «τι γίνεται με το εμβόλιο;», υπενθυμίζει τους βασικούς κανόνες υγιεινής κ.ά. Θέτει προβληματισμούς και για την καραντίνα, υπενθυμίζει τη δραστηριότητα που αναπτύχθηκε με αφορμή την ιστοσελίδα του περιοδικού www.aerostatostospiti.gr και αφιερώνει ξεχωριστές σελίδες του στην τηλεκπαίδευση, παραθέτοντας δηλώσεις εκπαιδευτικών, και στην τηλεργασία, μιλώντας με παιδιά για το πώς εισέπραξαν αυτήν την κατάσταση με τους γονείς τους.

Με αφορμή την 5η Ιούνη, Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος, το περιοδικό αφιερώνει δύο σελίδες του σε αυτό το θέμα και καλεί τα παιδιά να προβληματιστούν ποιοι, γιατί και πώς καταστρέφουν το περιβάλλον, με έναν παιχνιδιάρικο τρόπο: Ενας μεταπτυχιακός φοιτητής Δασολογίας παίρνει ένα γράμμα από έναν καθηγητή του, ο οποίος του ζητάει να ερευνήσουν μαζί μία περίεργη πυρκαγιά στην περιοχή της Δασούπολης. Οι αναγνώστες, παρακολουθώντας την έρευνα, θα ανακαλύψουν ενδιαφέρουσες πλευρές που μπορεί να μην είχαν σκεφτεί...

Σε συνέχεια της ύλης από προηγούμενα τεύχη, υπάρχει επίσης το τρίτο μέρος του αφιερώματος στα παραμύθια, που έχει σκοπό να παρακινήσει τα παιδιά στο διάβασμα, να ενισχύσει τη φαντασία τους, την επαφή τους με την ανάγνωση, αφήγηση, ακρόαση ιστοριών - παραμυθιών. Σε αυτό το τελευταίο μέρος του αφιερώματος εξετάζεται η σχέση των παραμυθιών με άλλες μορφές τέχνης και προτείνονται πολύ όμορφα σχετικά παιχνίδια και δραστηριότητες.

Οι μικροί αναγνώστες θα βρουν ακόμα ενδιαφέρουσες σελίδες για την άνωση, για τον βιοφωσφορισμό και τα μυστικά του, την Επανάσταση του 1821, θα δουν φωτογραφίες από τον φετινό «ιδιαίτερο» εορτασμό της Πρωτομαγιάς από όλο τον κόσμο, ενώ δεν λείπουν και όλες οι αγαπημένες μόνιμες στήλες του περιοδικού: Διήγημα, καλοκαιρινές κατασκευές, πολλά παιχνίδια, σπαζοκεφαλιές, σκάκι και πολύ κέφι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου