Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

Δήλωση του Κλιφ Σμιθ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε έναν μεγάλο, αυθόρμητο ξεσηκωμό ενάντια στις αστυνομικές δολοφονίες και τις ρατσιστικές δολοφονίες μαύρων σε πολλές Πολιτείες: Του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεσότα, της Μπριάνα Τέιλορ στο Κεντάκι, του Αμάντ Άρμπερι στην Τζόρτζια.

Αυτά τα πρόσφατα κρούσματα τρομοκρατίας από πράκτορες της άρχουσας τάξης των ΗΠΑ, του μονοπωλιακού κεφαλαίου, ενάντια σε μαύρους κατοίκους, δείχνουν στον κόσμο τη σκληρή σχέση αυτής της χώρας με το καταπιεζόμενο έθνος των μαύρων των ΗΠΑ και άλλων καταπιεζόμενων ανθρώπων και εργαζομένων εδώ, όπως και διεθνώς.

Σε αυτή τη συγκυρία, μεσούσης της υγειονομικής κρίσης, αναδεικνύεται η αποτυχία του κερδοσκοπικού συστήματος Υγείας των Ηνωμένων Πολιτειών, που έπληξε σκληρότερα τις κοινότητες των μαύρων και των φτωχών, όπως και οι οικονομικές επιπτώσεις, που και πάλι οι μαύροι και οι εργάτες δεν έχουν σταθερότητα και εξασφάλισης της εργασίας τους.

Ο πρόεδρος Τραμπ απείλησε με επιθετική και στρατιωτική βία ενάντια στους διαδηλωτές, ανακήρυξε τις διαδηλώσεις ως εσωτερική τρομοκρατία και ενθάρρυνε τη χρήση βίας σε βάρος αυτών που απαιτούν δικαιοσύνη. Και όλα αυτά για να αποπροσανατολίσει από την καταστροφική του αποτυχία να προστατέψει τον λαό αυτής της χώρας.

Οι ταξικά προσανατολισμένες οργανώσεις και συνδικάτα σε όλο τον κόσμο, ενωμένες μέσα από την
 Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία, έχουν ξεκαθαρίσει ότι τα συμφέροντα των εργαζομένων είναι τα ίδια σε κάθε χώρα, ότι το χτύπημα σε έναν είναι χτύπημα σε βάρος όλων, ότι πρέπει να οργανωθούμε και να ενωθούμε για να νικήσουμε τον κοινό μας εχθρό, τον μονοπωλιακό καπιταλισμό, που χρησιμοποιεί κάθε κρίση για να μας εκμεταλλεύεται περαιτέρω.

Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία προέταξε το σύνθημα "Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα" και αυτό δεν θα μπορούσε να είναι πιο εμφανές από ό,τι στην κατάσταση στις Ηνωμένες Πολιτείες αυτήν την στιγμή, υπό τον πρόεδρο Τραμπ.

Είμαστε υπερήφανοι που σχετιζόμαστε με τα 100 εκατ. μέλη της ΠΣΟ σε όλο τον κόσμο και εργαζόμαστε για να φέρουμε μία καλύτερη εικόνα μέσα από τις ΗΠΑ στην ΠΣΟ.

Είναι ενθαρρυντικό ότι αυτή τη στιγμή πολλά τοπικά, πολιτειακά, ακόμη και πανεθνικά συνδικάτα στις Ηνωμένες Πολιτείες εξέδωσαν ανακοινώσεις, απαιτώντας "Δικαιοσύνη τώρα" ενάντια στις αστυνομικές καταχρήσεις και τον ρατσισμό που υποθάλπει το κράτος, για ισότητα στους Αφροαμερικανούς. Ο απελευθερωτικός αγώνας των μαύρων για ισότητα και αυτοδιάθεση, ενάντια στον ιμπεριαλισμό, είναι η προμετωπίδα του αγώνα της αμερικανικής εργατικής τάξης ενάντια στο κεφάλαιο. Προκειμένου να ενώσουμε τους εργάτες, τα συνδικάτα πρέπει να προτάξουν το αίτημα για ισότητα για τους μαύρους εργαζόμενους.

Το Συνδικάτο Εργατών Στέγης είναι υπερήφανο που είναι μέρος αυτού του αγώνα για να υποστηρίξουμε τους αγώνες όλων των εργαζομένων στις Ηνωμένες Πολιτείες και διεθνώς. "Χωρίς δικαιοσύνη δεν γίνεται ειρήνη" και "Κοινωνικός έλεγχος στην αστυνομία"
 

Κλιφ Σμιθ, επικεφαλής του Συνδικάτου Εργατών Στέγης (εργαζόμενοι στην κατασκευή και την επισκευή στεγών) του Λος Άντζελες (Roofers Union Local 36) και υπεύθυνος της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας για τις ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου