Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 18 Ιουλίου 2020

Επικίνδυνοι

Αντί να προχωρήσει άμεσα σε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις δημόσιες μονάδες Υγείας, η κυβέρνηση, έχοντας για «πυξίδα» τις προτεραιότητες του κεφαλαίου, συνεχίζει καθημερινά και μέσα στην πανδημία να υποβαθμίζει όλο και περισσότερο την προστασία της υγείας του λαού, με προσωρινά «μπαλώματα», που γεννούν σοβαρές «τρύπες» αλλού, με εντατικοποίηση της εργασίας των υγειονομικών και επικίνδυνα «πειράματα».


 Χαρακτηριστικά είναι τα απανωτά νέα «χτυπήματα» που καταγράφηκαν μέσα σε μια μέρα:

Πρώτον, η τροπολογία του υπουργείου Υγείας για τη «στελέχωση» των ελέγχων για κορονοϊό στις πύλες εισόδου της χώρας με... μετακίνηση προσωπικού από τα υποστελεχωμένα δημόσια νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, που ήδη βρίσκονται «στο κόκκινο»!

Δεύτερον, οι καταγγελίες των εργαζομένων του ΕΚΑΒ στην Κρήτη (που ισχύουν για όλη τη χώρα), τις οποίες μετέφερε το ΚΚΕ με Ερώτηση στη Βουλή, για το γεγονός ότι στα ήδη τεράστια προβλήματα και τις ελλείψεις της υπηρεσίας, προστίθεται πλέον και η απαιτητική και χρονοβόρα μεταφορά τουριστών - κρουσμάτων κορονοϊού σε ξενοδοχεία καραντίνας, χωρίς καμία ενίσχυση σε πληρώματα και οχήματα! Και τρίτον, για «κερασάκι» με τη συμβολή της Τοπικής Διοίκησης, η καταγγελία των εργαζομένων για την προσπάθεια του περιφερειάρχη Αττικής να επιβάλει στους οδηγούς της Περιφέρειας «επιφυλακή» για τη μεταφορά ύποπτων κρουσμάτων κορονοϊού από αεροδρόμιο και λιμάνια σε χώρους «καραντίνας», σαν ...μπαλαντέρ του αποδεκατισμένου ΕΚΑΒ!

Από όπου και να το πιάσει κανείς, η «επιτυχημένη διαχείριση» της πανδημίας βρωμάει από την επικίνδυνη πολιτική που βάζει την υγεία του λαού στον κορσέ της λογικής «κόστους - οφέλους» για το κεφάλαιο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου