Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 18 Ιουλίου 2020

Επίθεση Μπογδάνου κατά της δημοσιογράφου Ελευθερίας Κουμάντου

Στην πλατεία Βικτωρίας διοργανώθηκε ξενοφοβική συγκέντρωση με τον μανδύα των γνωστών ακροδεξιών «επιτροπών κατοίκων».

Σε αυτήν, έδωσαν το «παρών» τόσο ο Ηλ. Κασιδιάρης όσο και ο Κ. Μπογδάνος.

Απόλυτη κάλυψη παρείχε η κυβέρνηση στον βουλευτή της, Κ. Μπογδάνο, ο οποίος
συμμετείχε σε μάζωξη φασιστοειδών μαζί με τον
υπόδικο ναζιστή, Ηλ. Κασιδιάρη, νομιμοποιώντας έτσι τις ενέργειες των φασιστών και ρίχνοντας νερό στο μύλο του ρατσισμού.

Η δημοσιογράφος του Αθήνα 9.84, Ελευθερία Κουμάντου έγραψε:


Πλατεία Βικτωρίας τώρα
Συγκέντρωση "αγανακτισμένοι κάτοικοι" :15 άτομα
Αντισυγκέντρωση οργανώσεων και συλλογικοτήτων εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και αντιεξουσιαστικού χώρου  περισσότερα από 500
Πολλές διμοιρίες ΜΑΤ και ΥΜΕΤ

Ο Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ξαναχτυπά, αυτή την φορά σήκωσε το δάχτυλο και έδειξε την δημοσιογράφο του Αθήνα 9.84, Ελευθερία Κουμάντου.
 
Σε ανάρτησή του ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος έγραψε:

“Παρακαλείται ο δημοτικός σταθμός της Αθήνας, @A984Official να διευκρινίσει κατά πόσον υιοθετεί το απολύτως ΨΕΥΔΕΣ και απαράδεκτα μεροληπτικό ρεπορτάζ της Ελευθερίας Κουμάντου, που, όπως ο ίδιος ο σταθμός πληρώνεται από τους Αθηναίους δημότες. Επόμενη στάση: δημοτικό συμβούλιο”.

Ο εκπρόσωπος εργαζομένων Αθήνα 9.84 Κ. Ράπτης δηλώνει:

Ως εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ της ΔΕΡΑ, δηλ. του “Αθήνα 9,84”, οφείλω να διευκρινίσω τα εξής:
– Τα ρεπορτάζ τα υπερασπίζονται οι δημοσιογράφοι με την ποιότητα της δουλειάς τους και την τήρηση του Κώδικα Δεοντολογίας – δεν τα υποβάλλουν προς “υιοθέτηση” στον εργοδότη ή τον πολιτικό προϊστάμενο, αντίθετα ίσως από ό,τι έχει μάθει ο κ. Μπογδάνος.

– Η χρηματοδότηση των δημοτικών μέσων ενημέρωσης από δημόσιους πόρους είναι ακριβώς η εγγύηση ότι αυτά μπορούν να λειτουργούν με δημοσιογραφική ανεξαρτησία για τις ανάγκες της έγκυρης ενημέρωσης των δημοτών – όχι ως μοχλός υποταγής στο “αφεντικό” και τις πολιτικές του απόψεις, αντίθετα από ό,τι δείχνει να πιστεύει ο κ. Μπογδάνος.

-Η απασχόληση σε ένα δημόσιο μέσο δεν αναιρεί την ελευθερία του δημοσιογράφου να ξεδιπλώνει την δημόσια παρουσία του με όποιον τρόπο νομίζει, εφόσον αυτός είναι σύμφωνος με τη δεοντολογία.

– Τα πραγματικά και αποτυπωμένα σε βίντεο δεδομένα ενός από τα (ολοένα και περισσότερα το τελευταίο διάστημα) κρούσματα αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, δεν είναι δυνατόν να αποσιωπηθούν ή να διαστρεβλωθούν. Οι δημοσιογράφοι δεν εκφοβίζονται από γραφικούς λεονταρισμούς.

-Τα πολιτικά ερωτήματα που είναι λογικό να προκύπτουν από την παρουσία του Κωνσταντίνου Μπογδάνου πλάι σε διαβόητους ακροδεξιούς στην πλατεία Βικτωρίας δεν απαντώνται ούτε με την συκοφάντηση των αντιφασιστών διαδηλωτών ούτε με την στοχοποίηση των δημοσιογράφων που αποτύπωσαν τα γεγονότα.

– Ο όρος “στοχοποίηση” δεν αποτελεί εν προκειμένω τετριμμένη ρητορική έξαρση. Η Ελευθερία Κουμάντου καλύπτει εδώ και δέκα χρόνια, με ανάθεση από τον “Αθήνα 9,84”, την δράση και τη δίκη της Χρυσής Αυγής – με όλα τα ρίσκα που αυτό συνεπάγεται και τα οποία προφανώς συνυπολογίζει ο κ. Μπογδάνος.

Σε κάθε περίπτωση, οι άνθρωποι του “Αθήνα 9,84” είμαστε περήφανοι για την ποιότητα του ενημερωτικού προϊόντος που προσφέρουμε και τα αποκλειστικά δημοσιογραφικά κριτήρια τα οποία τηρούμε.

Καλείται το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ να υπερασπιστεί χωρίς αμφισημίες τη συνάδελφο Ελευθερία Κουμάντου και συνολικά την ανεξαρτησία και επαγγελματική ακεραιότητα των εργαζομένων στο δημοτικό ραδιόφωνο της Αθήνας, το δε Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ να εξετάσει αν εγείρονται ζητήματα της αρμοδιότητάς του.

Καλείται το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΡΑ και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων να αρθρώσουν φωνή καταδίκης της απαράδεκτης παρέμβασης του Κωνσταντίνου Μπογδάνου και να επαναβεβαιώσουν ότι ο “Αθήνα 9.84” λειτουργεί αχειραγώγητος, με μοναδικό γνώμονα τη δημοσιογραφική δεοντολογία και με σεβασμό στο προσωπικό του.

Καλείται κάθε δημοκρατικός πολίτης να σταθεί εμπόδιο στην επιδιωκόμενη από κάποιους εργαλειοποίηση και φίμωση των δημοτικών μέσων ενημέρωσης. Άλλωστε τα συμφραζόμενα της συγκεκριμένης υπόθεσης δεν αφήνουν αμφιβολία ότι αποτελεί και αυτή μια πτυχή των βαλλόμενων στις μέρες μας δημοκρατικών ελευθεριών.

Κώστας Ράπτης
Εκπρόσωπος εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΔΕΡΑ


Ανακοίνωση έβγαλαν ο  Aθήνα 9.84 και Golden Dawn Watch

17 σχόλια:

  1. Μπογδανειάδας συνέχεια με νέο επεισόδια από τον απτόητο βουλευτή της ΝΔ, γνωστό για τα φασιστικά και ρατσιστικά εμέσματα. Φαίνεται ότι λειτουργεί πλέον ως χρήσιμος ηλίθιος (πολιτικός όρος) για την εξοικείωσή μας με νέες πρακτικές λογοκρισίας.

    ΔΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ότι η αστυνομία συνέλαβε χρήστη του Twitter, τον οποίο ο ίδιος ο Κ. Μπογδάνος αποκαλεί «ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα», έπειτα από μήνυση που του έκανε για ένα tweet, το οποίο χαρακτήρισε απειλητικό.

      Αξιοπρόσεκτη η… σπουδή της ΕΛ.ΑΣ. να ενεργήσει τόσο άμεσα κατά παραγγελία του βουλευτή

      Διαγραφή
    2. Εγώ διάβασα πως είναι στέλεχος του Ρουβίκωνα στο μπλοκ του μ.λ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. Στην Φωτογραφία βλέπουμε τον Μπογδάνο της Ν.Δ δίπλα στον Φασίστα Κασιδιάρη. Εχουμε την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνάει 4.5 χρόνια με τους Ακροδεξιούς ΑΝΕΛ και φωτογραφίες Αριστερών Βουλευτών του Σύριζα με τον Φασίστα Κασιδιάρη. Τον σύριζα να μη βρίσκει μία μεγαλύτερη αίθουσα για να γίνει γρήγορα η δίκη της Χρυσής Αυγής και τον ΑΡΙΣΤΕΡΟ πρόεδρο της Βουλής Βούτση να δηλώνει πως τα φασιστικά ψηφαλάκια δεν μυρίζουν όταν τα χρειαζόταν για τον εκλογικό νόμο. Δεν τσιμπάμε... Δεν αφορά εσένα Γκαγκάριν. Αλλου πάει.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    4. Πάντα το ένα τμήμα του πολιτικού προσωπικού των Καπιταλιστών προσπαθεί να δώσει στο άλλο χαρακτηριστικά που δεν έχει να δημιουργείται πόλωση και αντιπαράθεση στους ψεύτικους διαχωρισμούς ...δεξιός αριστερός φασίστας αταξικός αντιφασίστας προσπαθώντας να κρύψουν απο την εργατική τάξη και τον λαό την βασική αντίθεση που είναι ΤΑΞΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΤΑΞΗ και ποιός έχει στην ιδιοκτησία του τα μέσα παραγωγής. Καθήκον των Κομμουνιστών είναι να φωτίζουν συνέχεια αυτή την αντίθεση κάνοντας κουρελόχατρο όλες τις άλλες παπάτζες μαζί και τον Αταξικό αντιφασισμό. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  2. Διαβάζω στο Λαφαζαναίικο πως ο Μπογδάνος κατηγορεί και απειλεί τον Μπογιόπουλο όπως κάνει και με άλλους. Ο Φασισμός αντιμετωπίζεται μόνο σαν καπιταλισμός και έχει σχέση με την ιδιοκτησία του στα μέσα παραγωγής. Δεν αντιμετωπίζεται σε καμία περίπτωση με ...μεταβατικές.... μπούρδες και ...σταδιακές.... παπάτζες. Ετσι διαιωνίζεται η δράση του. Με τον φασισμό λοιπόν τελειώνεις ανατρέποντας τον Καπιταλισμό με κοινωνιοκοποίηση των μέσων παραγωγής και δικτατορία του προλεταριάτου. Οποιος λέει κάτι άλλο απλά δουλεύει το κόσμο. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι καιρός να δημοσιεύσω και γω το άρθρο του Μπογιόπουλου

      Διαγραφή
    2. Πολυ σωστά. Τέτοια άρθρα πρέπει να δημοσιεύονται για να τα σχολιάζουμε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  3. Εγώ προσωπικά, Γκαγκάριν, πιστεύω ότι είναι τουλάχιστο απαράδεκτο (επιεικής χαρακτηρισμός) να δέχεται μέλος του κόμματος, συγκεκριμένα ο Νίκος ο Μπογιόπουλος (άσχετα με τις απόψεις που εκφράζει), από έναν φασίστα και να αφήνεται ασχολίαστα εδώ (κι αλλού δυστυχώς) ο πασαένας περιφερόμενος σε διάφορα blog κολλημένος (κολλημένος γιατί φαντάζεται ότι εκπροσωπεί τη γραμμή του κόμματος) να τον αποκαλεί "μπούρδα" και "παπατζή" (κι άλλα "γαλλικά" του ίδιου τύπου). Για να μην πω ότι τέτοια έλλειψη αλληλεγγύης φτάνει στα όρια της ατιμίας…

    Γέρος, αλλά γερός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. να δέχεται μέλος του κόμματος = να δέχεται επίθεση μέλος του κόμματος

    Γέρος, αλλά γερός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτούς που σχολιάζουν στο μπλοκ δεν τους ζητάω την κομματική τους ταυτότητα, ούτε τους λογοκρίνω.

      Το έχω ξαναγράψει οτι δεν συμφωνώ, σε όλα που σχολιάζονται.

      Αλλά και δεν μπορώ να μην τα δημοσιεύσω.

      Αν έχεις άλλη πρόταση ευχαρίστως να την ακούσω

      Διαγραφή
    2. Τα μέλη του ΚΚΕ εφαρμόζουν τις αποφάσεις του με βάση τον Δημοκρατικό συγκεντρωτισμό και στον δημόσιο λόγο προβάλουν τις αποφάσεις αυτές οι οποίες απο το 1996 λένε Κοινωνική Συμμαχία για Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής μακριά απο οποιαδήποτε κυβέρνηση όσο οι καπιταλιστές έχουν τα μέσα παραγωγής στα χέρια τους. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. ...Τέτοια έλλειψη αλληλεγγύης φτάνει στα όρια της ατιμίας.... Ποτέ κανείς δεν πρέπει να ξύνεται στην γκλίτσα και ποτέ δεν μιλάνε για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου. ΠΟΤΕ. Επίσης η ευγένεια δεν είναι αδυναμία. Δεν γεννηθήκαμε χτες. Το 2012 είμαστε εδώ.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  5. Να ευχαριστήσω για τα καλά λόγια. Οσοι διαβάζουν ας κρίνουν τα λεγόμενα του καθένα. Το κολλημένος... αποτελεί τίτλο τιμής για εμένα. Είναι πυξίδα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εντάξει, Γκαγκάριν, κατανοώ πολύ καλά ότι δεν ευθύνεσαι εσύ για το κάθε τρολ που περιφέρεται στα blog και υποδύεται την ΚΕ και την ΚΕΕ του ΚΚΕ. Εγώ απλά, επειδή όλα έχουν και τα όρια τους (εκτός βέβαια από παθολογικές καταστάσεις), απλά επισήμανα την περίπτωση κι απο κει και πέρα ο κόσμος που διαβάζει και μπορεί διανοηθεί καταλαβαίνει...

    Γέρος, αλλά γερός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το Α.Α.Δ.Μ δηλαδή η ...θεωρία πολιτικών μετώπων και σταδίων... υπήρχε στο πρόγραμμα του ΚΚΕ απο το 1935... με το πέρασμα της Κ.Δ στον Οποτουνισμό και στην ΕΣΣΔ το 1956 με μοναδική εξαίρεση την περίοδο 1949 1954 απο τον σ.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ. Ας δούμε τα αποτελέσματα αυτού του ...θαυμάσιου προγράμματος... μετά το 1974... ...ενωμένη αριστερά... με τους προδότες του ...εσωτερικού... ανοχή στο ΠΑΣΟΚ σε δεύτερους γύρους δημοτικών...πραγματική αλλαγή.. 2η κατανομή το 1981... Σαρτζετάκης το 1985... Πρώτη με ...καλογρίτσα το 1986.. 12ο συνέδριο 1987.... Κοινό πόρισμα 1988 ΚΚΕ με ΕΑΡ... συνασπισμός 1989... συμμετοχή σε δύο κυβερνήσεις στο έδαφος του καπιταλισμού και συνδυασμένη έφοδο απο την αριστερίστικη τροτσκίστική και την δεξιά οπορτουνιστικές ομάδες το 1989 1991 για την διάλυση του κόμματος. Οποιος νόμιζε πως με όχημα τον Κεντρίστικο οπορτουνισμό θα γεννήσει ξανά αυτό το χάος για να στηρίξει ξανά το καπιταλισμό το 2012.... έπεσε και έσπασε τα μούτρα του. Επίσης όλα τα επαγγελματικά στελέχη παντού παίρνουν 800 Ευρώ με Βουλευτές και Ευρωβουλευτές να δίνουν την βουλευτική αποζημίωση στο κόμμα. Το ότι ο μηχανισμός των μέσων ενημέρωσης του κόμματος φτιάχτηκε λάθος ...την δεκαετία του 1980.... δεν λέει κάτι. Τα πράγματα άλλαξαν.. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο ..μεγάλος θεωρητικός... που μπορεί να διανοηθεί.. γράφει για την σημερινή 46η ε[πέτειο των γεγονότων στην Κύπρο πως φταίνε οι ξένοι Ιμπεριαλιστές και το ΝΑΤΟ η ...εξάρτηση.... αποικία... κ.α ωραία.... Ελληνική και Τουρκική Ιμπεριαλιστική αστική τάξη που πήγαν στο Πολυεθνικό νησί για να μοιράσουν την λεία μετά την ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Κορέα το 1950 55 ...δεν φταίνε.... Οπως δεν φταίει πως στην Κύπρο απο το 1943... δεν υπάρχει Κ.Κ γιατί ...δεν χρειαζόταν. ...ΜΑΛΙΣΤΑ.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου