Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 18 Ιουλίου 2020

Πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο και ομάδα ειδικών επιστημόνων στον χώρο της κατασκήνωσης

Αρκετές μέρες πριν τη διεξαγωγή του 29ου Διημέρου ξεκίνησαν οι συσκέψεις των οργανωτικών επιτελείων της ΚΝΕ και του ΚΚΕ με ειδικούς επιστήμονες που έχουν εμπειρία από την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19. Οι συσκέψεις κατέληξαν στη διαμόρφωση αυστηρού υγειονομικού πρωτοκόλλου προκειμένου να διασφαλιστεί ότι το Διήμερο θα πραγματοποιηθεί με ασφάλεια.

Η εφαρμογή των μέτρων που αποφασίστηκαν είναι φανερή παντού από σήμερα, πρώτη μέρα του Διημέρου. Από τον τρόπο που πραγματοποιήθηκε η επιβίβαση στα πούλμαν, τη μειωμένη πληρότητα και τη χρήση μάσκας, μέχρι τα αντισηπτικά που υπάρχουν παντού στον χώρο, την τήρηση των αποστάσεων. Όλοι οι κατασκηνωτές θερμομετρήθηκαν κατά την επιβίβαση και θερμομετρούνται κατά την άφιξη, ενώ θα γίνονται και δειγματοληπτικές θερμομετρήσεις σε όλη τη διάρκεια του Διημέρου.

Όπως εξήγησε ο Νίκος Νταφούλης, επιμελητής Α', αναισθησιολόγος στα Επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, που βρίσκεται στον χώρο του Διημέρου, σε περίπτωση ύπαρξης ύποπτου κρούσματος έχουν γίνει όλες οι ενέργειες ώστε να τηρηθούν τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και του ΠΟΥ.

Ταυτόχρονα, στον χώρο της κατασκήνωσης λειτουργεί πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο. «Το ιατρείο είναι 24ωρης λειτουργίας και λειτουργεί σε συνεργασία με το Περιφερειακό Ιατρείο του Στομίου που θα είναι ανοιχτό αυτές τις μέρες», λέει ο Νίκος Νταφούλης.

Η ομάδα του ιατρείου αποτελείται από γιατρούς ειδικοτήτων πρώτης γραμμής, παθολόγους, αναισθησιολόγους, χειρουργούς, γιατρούς επειγόντων και άλλων ειδικοτήτων, νοσηλευτές και φοιτητές Ιατρικής.

Το σημερινό πρόγραμμα του Διημέρου έχει ως εξής:

Σάββατο, 18 Ιούλη

Πρωί

Επίσκεψη μαθητών στα Αμπελάκια και ξενάγηση στο «Μουσείο Αμπελακίων περιόδου 1940 - 49».
Δραστηριότητες της Μαθητικής Επιτροπής του ΚΣ για μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων.
Συμβολικές δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος.

20.30 Πολιτική συγκέντρωση στο χώρο της κατασκήνωσης. Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος στο πλαίσιο της επίσκεψης του στη Λάρισα θα έχει πρόγραμμα συναντήσεων (διαβάστε εδώ). 

21.30 Προβολή βίντεο για την αντι-ιμπεριαλιστική δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.
21.45 Συναυλία με τους «Υπεραστικούς».
22.45 Συναυλία με τους «Κοινοί Θνητοί»
23.30 Αφιέρωμα στο λαϊκό τραγούδι με τους «ΛΑΤΡΕΙΣ»

Στο Στέκι των Μαθητών

Ενα πρόγραμμα με ενδιαφέρουσες δραστηριότητες που έχει ετοιμάσει η Μαθητική Επιτροπή του ΚΣ της ΚΝΕ διεξάγεται στο Στέκι των Μαθητών. Αναλυτικά οι δραστηριότητες που γίνονται το Σάββατο στις 16.00 - 19.00, είναι:
  • Παιχνίδια της Μαθητικής Επιτροπής για μαθητές Γυμνασίων, Λυκείων και ΕΠΑΛ!
  • ...«Ο πιο αδύναμος κρίκος» με ερωτήσεις γύρω από τον πόλεμο, το ΝΑΤΟ, τις εξελίξεις της περιόδου.
  • ...Παιχνίδι γρίφων με θέμα «Ανακάλυψε το μυστικό της εκμετάλλευσης και ελευθέρωσε τον σκλάβο!»
Επίσης, στο χώρο του Μαθητικού Στεκιού λειτουργεί έκθεση για την ιστορία της περιοχής που φέτος φιλοξενεί το Διήμερο της ΚΝΕ, όπως και βιβλίο εντυπώσεων, για να γράψει ο κάθε μαθητής τις δικές του.

Στην παιδική κατασκήνωση

Για τους μικρούς φίλους της ΚΝΕ ξεδιπλώνεται ένα πρόγραμμα με διαφορετικούς «σταθμούς δραστηριοτήτων». Ανάμεσά τους:
-- Ξεχωριστές στιγμές στην άμμο, με μουσική, χορό, zumba, ποδόσφαιρο, διαγωνισμό αμμοκατασκευών, μπάνιο στη θάλασσα και παιχνίδια στο νερό.
-- Βόλτα στο χώρο του Διημέρου, στις εκθέσεις, στο στέκι του «Οδηγητή» κ.λπ.
-- Συμμετοχή στα παιχνίδια και τις δραστηριότητες των μαθητικών Οργανώσεων της ΚΝΕ, στο escape room που θα στηθεί με θέμα - έκπληξη, γνωριμία και συζήτηση με μεγαλύτερους μαθητές, Γυμνασίων και Λυκείων.
-- Αθλητικές δραστηριότητες: Επίδειξη και συμμετοχή σε κινήσεις πολεμικών τεχνών, παιχνίδια «στίβου μάχης», με περίπλοκες διαδρομές ταχύτητας, ισορροπίας κ.λπ.
-- Παιχνίδια - δραστηριότητες - αποστολές στο χώρο των σκηνών: Γρίφοι, τραγούδια, σπαζοκεφαλιές, ρομπότ που ακολουθούν συγκεκριμένες διαδρομές, παιχνίδια ρόλων, δημιουργία και δραματοποίηση ιστοριών, χειροτεχνίες, επιτραπέζια κ.ά.
Ακόμα, αναμνηστικές φωτογραφίες, πάρτι, προβολή ταινίας κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου