Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

«Έφυγε» από τη ζωή η Δανή κομμουνίστρια Μπ. Κάρλσον

Σε ηλικία 76 ετών «έφυγε» από τη ζωή στις 19 Ιούλη η Δανή κομμουνίστρια Μπέττυ Φρίντενσμπεργκ Κάρλσον, που διετέλεσε πρόεδρος του Κομμουνιστικού Κόμματος στη Δανία από την ίδρυσή του το 1993 έως το 2015.

Υπήρξε για μια περίοδο αναπληρώτρια πρόεδρος της Εθνικής Οργάνωσης Μισθωτών στην Κοπεγχάγη και ανέδειξε το στεγαστικό πρόβλημα, ενώ τα τελευταία χρόνια ήταν συντάκτρια του περιοδικού «Κομμουνιστής».


Εκπροσώπησε πολλές φορές το Κόμμα της σε Διεθνείς Συναντήσεις Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων.

Το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ απέστειλε συλλυπητήριο μήνυμα στην ΚΕ του ΚΚ στη Δανία για την απώλεια της συντρόφισσας. Σε αυτό αναφέρει: «Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε το θάνατο της συντρόφισσάς σας Μπέττυ Κάρλσον, μέλους της ΚΕ του ΚΚ στη Δανία και πρώην Προέδρου του Κόμματος.

Η συντρόφισσα Κάρλσον αποτέλεσε μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες του κομμουνιστικού κινήματος στη Δανία. Αφιέρωσε όλη της τη ζωή στη δράση για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης στην πάλη της για την ανατροπή του εκμεταλλευτικού συστήματος, το χτίσιμο μιας σοσιαλιστικής κοινωνίας. Στα δύσκολα χρόνια μετά την καπιταλιστική παλινόρθωση υπερασπίστηκε τον αναντικατάστατο ρόλο του Κομμουνιστικού Κόμματος, όπως και το σοσιαλισμό που γνωρίσαμε, από την οπορτουνιστική διαστρέβλωση και το αντικομμουνιστικό ψέμα.

Διακρινόταν για την πίστη της στις αξίες και τα ιδανικά της εργατικής τάξης, για το διεθνισμό της, τις πολύχρονες σχέσεις της με το ΚΚΕ και τους αγώνες των Ελλήνων μεταναστών στη Δανία.

Παρακαλούμε μεταφέρετε στην οικογένειά της και στους συντρόφους του Κομμουνιστικού Κόμματος στη Δανία τα πιο θερμά συλλυπητήριά μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου