Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020

Το «πάθημα» στο Μάτι δεν έγινε μάθημα

Δύο χρόνια μετά την τραγική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 102 νεκρούς και τις τεράστιες καταστροφές και με τις πρώτες μεγάλες πυρκαγιές (Κεχριές, Μαρτίνο και αλλού) να έχουν ήδη κάνει στάχτη χιλιάδες στρέμματα δάσους, όπως όλα δείχνουν, τίποτα δεν έχει αλλάξει.

Με τις ελλείψεις σε μέσα και προσωπικό να παραμένουν και να αυξάνονται, με την αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας να απαξιώνει ακόμα περισσότερο τις Υπηρεσίες, με την υποχρηματοδότηση της Πυροσβεστικής να έχει
«χτυπήσει» κόκκινο και τη διαχρονική πολιτική των κυβερνήσεων να αποδεικνύει πως δεν αποτελεί βασικό μέλημα η προστασία των λαϊκών οικογενειών, οι πυροσβέστες καλούνται να ανταπεξέλθουν σε άλλο ένα εξαιρετικά δύσκολο καλοκαίρι. Παράλληλα, γίνεται σαφές πως το «πάθημα» στο Μάτι με τις τραγικές συνέπειες, όχι απλά δεν έγινε μάθημα, αλλά είναι θέμα χρόνου να επαναληφθεί.

Ο «902.gr» μίλησε με τον Δημήτρη Βλάχο, εκπρόσωπο της «Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών», τον Μιχάλη Μιχαήλ, Ανθυποπύραγο ε.α. και στέλεχος του ΚΚΕ και τον Αντώνη Ραλλάτο, μέλος του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής του ΚΚΕ και της ομάδας Περιβάλλοντος του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ του Κόμματος, που εξηγούν αναλυτικά την κατάσταση που επικρατεί στο Σώμα, την αιτία των προβλημάτων αυτών, αλλά και το πώς πρέπει να αντιμετωπίζεται τόσο ο δασικός πλούτος, όσο και το πώς πρέπει να προετοιμάζεται το Σώμα για τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, με βασική προτεραιότητα τον παραμελημένο τομέα της πρόληψης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ «902.gr» ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου