Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

Τις ανώτερες προβλεπόμενες ποινές θα ζητήσουν οι εισαγγελείς για τη δολοφονία του Τζ. Φλόιντ

Σε μια εμφανή προσπάθεια να εκτονωθεί η οργή και να σταματήσουν οι πολυπληθείς διαμαρτυρίες σε δεκάδες πόλεις των ΗΠΑ, οι εισαγγελείς που έχουν αναλάβει την υπόθεση της δολοφονίας του Τ. Φλόιντ από αστυνομικούς στη Μινεάπολη σκοπεύουν να ζητήσουν εξαιρετικά αυστηρές ποινές, εξαιτίας «της ιδιαίτερης σκληρότητας» της πράξης τους και της «ευάλωτης» κατάστασης στην οποία βρισκόταν το θύμα, όπως αναφέρουν.

Υπενθυμίζουμε ότι ο αφροαμερικανός Τζορτζ Φλόιντ δολοφονήθηκε τον περασμένο Μάη με βάρβαρο τρόπο από αστυνομικό, ο οποίος τον είχε ακινητοποιήσει πατώντας με το γόνατο το λαιμό του θύματος, με αποτέλεσμα τον θάνατό του από ασφυξία.
Η πράξη αυτή πυροδότησε ένα κύμα οργής τόσο στις ΗΠΑ, όσο και σε πόλεις άλλων χωρών, το οποίο σηματοδοτήθηκε από τη φράση «I cant breath», την οποία έλεγε ο Φλόιντ στον δολοφόνο του.

Επικαλούμενη πολλά επιβαρυντικά στοιχεία, η κατηγορούσα αρχή θα ζητήσει να επιβληθούν στους τέσσερις αστυνομικούς που εμπλέκονται στο φόνο του Φλόιντ, ποινές «ανώτερες» από τις συνηθισμένες, σύμφωνα με τα έγγραφα που παραδόθηκαν στο δικαστήριο.

Οι εισαγγελείς δεν διευκρίνισαν τις ποινές που θα ζητήσουν για τους αστυνομικούς, όμως η ανώτατη ποινή για ανθρωποκτονία στην πολιτεία της Μινεσότα είναι 40 χρόνια κάθειρξη.

Η δίκη για το φόνο του Φλόιντ είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει το Μάρτη του 2021.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου