Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 29 Αυγούστου 2020

" Λύκος θα φυλάξει τα πρόβατα"

Συνέντευξη στο Α’ Πρόγραμμα της ΕΡΑ έδωσε ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ το πρωί του Σαββάτου 29 Αυγούστου.

Ερωτηθείς για τα ελληνοτουρκικά και το χθεσινό άτυπο συμβούλιο υπουργών εξωτερικών της ΕΕ, επισήμανε ότι η προσδοκία ότι από την άτυπη σύνοδο θα υπήρχαν θετικά αποτελέσματα για τους λαούς, ισοδυναμεί με τη ρήση "ο λύκος θα φυλάξει τα πρόβατα".

Οπως τόνισε, ειδικά για την Τουρκία, στο πρόσωπό της η ΕΕ και ειδικά η Γερμανία βλέπει μια μεγάλη αγορά για τις εξαγωγές και τις επενδύσεις της.
Βλέπει επίσης έναν πολύτιμο στρατηγικό εταίρο, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, απέναντι στον άξονα της Ρωσίας, της Κίνας και του Ιράν στην περιοχή, βλέπει ένα χρήσιμο εταίρο για την εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων. Ολοι αυτοί είναι οι ειδικοί λόγοι για τη συγκεκριμένη αντιμετώπιση των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων απέναντι στην Τουρκία. Επισήμανε ότι την περιοχή την αποσταθεροποιεί ο ανταγωνισμός και τα σχέδια ανάμεσα σε ιμπεριαλιστικά κέντρα για το πώς θα μοιραστούν τα κοιτάσματα, οι ενεργειακές πηγές, οι δρόμοι μεταφοράς ενέργειας και πώς θα αποκτηθούν γεωπολιτικά πλεονεκτήματα στην Αν. Μεσόγειο. Πρωταγωνιστές σε αυτούς τους ανταγωνισμούς είναι οι άξονες του ΝΑΤΟ, της ΕΕ που αντιπαρατίθενται με Ρωσία, Κίνα κλπ., τόνισε.

Ο πραγματικός αντίπαλος, συνέχισε ο Μ. Παπαδόπουλος, δεν περιορίζεται στην επιθετικότητα της τουρκικής αστικής τάξης, αφορά και τους κάλπικους φίλους των λαών, ΕΕ και ΝΑΤΟ και την ελληνική άρχουσα τάξη και τις κυβερνήσεις της. Ο ελληνικός λαός και οι λαοί πρέπει να βάλουν στο στόχαστρο την άρχουσα τάξη σε όλα τα κράτη μέλη της περιοχής, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση σχετικά με τις εκδηλώσεις μίσους σε Γράμμο και Βίτσι ο Μ. Παπαδόπουλος υπογράμμισε ότι «Η διαχωριστική γραμμή που θέτει το ΚΚΕ αφορά δύο σκέλη: Το πρώτο αφορά την πρόταση για εθνική ομοψυχία που θα στηρίξει στο μέλλον τις σημερινές επιλογές της δικτατορίας του κεφαλαίου, που σημαίνει έναν δρόμο όπου συνεχίζονται οι  θυσίες του ελληνικού λαού στο βωμό του καπιταλιστικού κέρδους. Αυτή είναι μια έκκληση για συνθηκολόγηση που το ΚΚΕ δεν θα υπογράψει ποτέ, αλλά αντίθετα θα εντείνει τον βηματισμό για να ανοίξει ο δρόμος της ανατροπής.

Το δεύτερο στοιχείο, επισήμανε, είναι μία προσπάθεια νομιμοποίησης μιας αντικομμουνιστικής ρητορείας που είχαμε να ζήσουμε πολλές δεκαετίες στην Ελλάδα, και επανέρχεται τώρα με στόχο να νομιμοποιηθεί στη λαϊκή συνείδηση. Απέναντι και στις δύο πλευρές, το ΚΚΕ ανοίγει σταθερό μέτωπο», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Μ.Παπαδόπουλος. (AUDIO)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου