Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 11 Αυγούστου 2020

Και ο τίτλος: “Ειρήνη και σταθερότητα…”

Επιτυχίες

Στις μεγάλες πυρκαγιές των τελευταίων ημερών, στην Κόρινθο, στη Μάνη, στην Αταλάντη και αλλού, η κυβέρνηση πανηγύριζε προκλητικά ότι με τη διαχείρισή της δεν υπήρξαν ανθρώπινες απώλειες, παρά το γεγονός ότι οι καταστροφές σε δάσος και περιουσίες είναι τεράστιες. Χώρια που σε λίγες μέρες, όσοι γλίτωσαν από τη φωτιά, θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις πλημμύρες. Στην Εύβοια, όπου τα νερά κατάπιαν οκτώ ζωές και κατέστρεψαν σπίτια και καλλιέργειες, το μέτρο της «επιτυχίας» της κυβέρνησης άλλαξε.
Πλέον, με νεκρούς και ζωντανούς «πνιγμένους» στη λάσπη, «επιτυχία» θεωρείται ότι δεν υπήρξαν περισσότερα θύματα, επειδή σύμφωνα με την κυβέρνηση «έγιναν όσα έπρεπε να γίνουν» (!) από τον κρατικό μηχανισμό. Για κερασάκι στην τούρτα, προστίθεται το γνωστό επιχείρημα ότι πρόκειται για «πρωτοφανές φαινόμενο», αν και παρόμοια ζήσαμε σε δεκάδες άλλες περιπτώσεις τα τελευταία χρόνια, με χαρακτηριστικότερες το Μάτι και τη Μάνδρα. Και εκεί, όμως, η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επικαλούνταν τα «ακραία φαινόμενα» για να δικαιολογήσει τους δεκάδες νεκρούς και την ασύλληπτη καταστροφή, συνέπεια της έλλειψης μέτρων ουσιαστικής πρόληψης και προστασίας του λαού από τέτοια φαινόμενα, επειδή η ολοκληρωμένη αντιπυρική και αντιπλημμυρική προστασία μετριέται ως «κόστος» από το κεφάλαιο και το κράτος του, που καρατομούν τις λαϊκές ανάγκες. Αυτήν την πραγματικότητα προσπαθούν να κρύψουν κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ την επομένη της καταστροφής στην Εύβοια, στήνοντας καβγά για την αποτελεσματικότητα του ...112! Αυτήν την πραγματικότητα όμως καλείται να ανατρέψει κι ο λαός, διεκδικώντας ουσιαστική προστασία της περιουσίας και της ζωής του από φυσικά φαινόμενα και καταστροφές, οργανώνοντας την πάλη με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες του.

Ετοιμοι...


Η δολοφονική έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού, για την οποία παραμένουν αναπάντητα ερωτήματα, ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά όλων των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που ανταγωνίζονται για τα συμφέροντα των μονοπωλίων τους στην περιοχή, με ωμές παρεμβάσεις και στρατιωτικές επεμβάσεις σε χώρες της ευρύτερης Μέσης Ανατολής. Λίγα 24ωρα μετά την έκρηξη βρέθηκε στον Λίβανο ο Γάλλος Πρόεδρος Μακρόν, για να υπενθυμίσει σε αντιπάλους και «συμμάχους» το ενδιαφέρον της χώρας του για την περιοχή, λέγοντας μάλιστα ότι πήγε για να βοηθήσει τον λαό και όχι την κυβέρνηση του Λιβάνου. Η ευρωπαϊκή διπλωματία δήλωσε επίσης «παρών» μετά τις εκρήξεις, ενώ η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βηρυτό «τουίταρε» ότι ο λαός του Λιβάνου «αξίζει ηγέτες που τον ακούν και αλλάζουν πορεία για να ανταποκριθούν στα λαϊκά αιτήματα για διαφάνεια και λογοδοσία». Οι παρεμβάσεις αυτές συμπίπτουν με την κλιμάκωση των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στη χώρα, που συνεχίζονται εδώ και μήνες.

... από καιρό

Σαν έτοιμοι από καιρό, ΗΠΑ και ΕΕ αξιοποιούν την καταστροφή που προκάλεσε η έκρηξη για να επέμβουν στα εσωτερικά του Λιβάνου. Οχι βέβαια για τα συμφέροντα του λιβανέζικου λαού, αλλά σε βάρος του, αφού στόχο έχουν να φέρουν στα μέτρα τους τον «χάρτη» της περιοχής και να ανακόψουν την επιρροή των ανταγωνιστών τους. Εχουν μάλιστα το θράσος να εμφανίζοντα ως «προστάτες» των λαϊκών συμφερόντων αυτοί που αιματοκυλούν τη Συρία, διατηρούν στρατεύματα κατοχής στο Ιράκ και υποθάλπουν τη δολοφονική δράση του Ισραήλ! Αυτοί που στήριξαν την «Αραβική Ανοιξη» σε χώρες της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, διαμορφώνοντας προϋποθέσεις για ακόμα πιο ωμές επεμβάσεις, που πληρώνουν οι λαοί, όπως τώρα στη Λιβύη. Ο λαός του Λιβάνου είναι ο μόνος υπεύθυνος να διαμορφώσει το μέλλον του. Καμιά δουλειά δεν έχουν τα ιμπεριαλιστικά κοράκια να κλωθογυρνάνε πάνω από το θήραμα, που δεν είναι άλλο από το λιβανέζικο και τους άλλους λαούς της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου