Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 11 Αυγούστου 2020

Τα κέρδη των αφεντικών πάνω από την υγεία του Λάου

Περί συνωστισμού

ΚΤΕΛ Αττικής: Πληρότητα... 102%

Μια ακόμη εικόνα συνωστισμού σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπου η κυβέρνηση έχει μετατρέψει σε... υγειονομικό πρωτόκολλο τα κέρδη των μεταφορέων μας μεταφέρει αναγνώστρια του 902.gr.

Ετσι αφού πρώτα συνωστίστηκαν στα πλοία για να επιστρέψουν από τα νησιά των Κυκλάδων, δεκάδες επιβάτες αναγκάστηκαν να στοιβαχτούν στο ΚΤΕΛ Αττικής στα δρομολόγια από το λιμάνι της Ραφήνας, το οποίο όπως χαρακτηριστικά μας μετέφερε είχε πληρότητα... 102%.

Στα πλοία

Υπό συνθήκες συνωστισμού ταξιδεύουν καθημερινά οι επιβάτες στα πλοία, που με απόφαση της κυβέρνησης δρομολογούνται με αυξημένη πληρότητα έως 85%.


Οι φωτογραφίες από το λιμάνι του Πειραιά των επιβατών -που είναι αναγνώστες του 902.gr- μαρτυρούν την κατάσταση συνωστισμού σε δύο επιβατηγά πλοία με προορισμό νησιά του Αιγαίου.



Οι επιπτώσεις από την ανευθυνότητα της κυβέρνησης φαίνονται ανάγλυφα όχι μόνο από τον αριθμό των κρουσμάτων αλλά και από το γεγονός ότι τα κρούσματα σχετίζονται όλο και περισσότερο με το «άνοιγμα» του Τουρισμού και των Μεταφορών.

Τις ίδιες προτεραιότητες του κεφαλαίου εξυπηρετούν η απόφαση κυβέρνησης και ΕΕ για 100% πληρότητα στα αεροπλάνα, με συνωστισμό επιβατών σε πολύωρες πτήσεις, η αντίστοιχη «χαλάρωση» των προληπτικών μέτρων στην ακτοπλοΐα, αλλά και οι αποφάσεις χαλάρωσης των μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς.
 Ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι σε αυτούς τους κλάδους, μαζί με τους αυξημένους κινδύνους για την υγεία τους, αντιμετωπίζουν είτε το ξεζούμισμα, το πετσόκομμα μισθών και δικαιωμάτων όσοι δουλεύουν, είτε την επιβίωση με ανεπαρκή επιδόματα ή ακόμα και χωρίς αυτά, όσοι έχουν μείνει άνεργοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου