Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 22 Αυγούστου 2020

Καλούν σε σύσκεψη


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Με πρωτοβουλία των σωματείων μας, καλούμε κάθε εργατικό σωματείο του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, για να προετοιμάσουμε τα επόμενα βήματα μας, και ενόψει της επισκέψεις του πρωθυπουργού, στις αρχές Σεπτέμβρη στο φόρουμ της ΔΕΘ.


Καλούμε το μέλη των ΔΣ σε πλατιά σύσκεψη – συζήτηση, την Πέμπτη 27/8 (σε ώρα και χώρο που θα ανακοινωθεί απο Δευτέρα.) τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας

Η εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας, με αποκορύφωμα την αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες πανελλαδικά, αλλά και στην πόλη μας, αποδεικνύουν με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο πως κυβέρνηση και εργοδοσία επιλέγουν να θυσιάσουν τα δικαιώματά μας, την υγεία των εργαζόμενων και των παιδιών τους για να θωρακίσουν την κερδοφορία τους.

 Την ίδια στιγμή, δεχόμαστε ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματά μας, με απολύσεις, αναστολή εργασίας, εκ περιτροπής, τηλεργασία και άλλα αντεργατικά μέτρα.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη να συζητήσουμε και να οργανώσουμε την πάλη μας, για την προστασία της υγείας μας μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς. Να σχεδιάσουμε το πώς θα υπερασπίσουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας, τη σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

Είναι καθαρό πως ο μόνος δρόμος για τους εργαζόμενους είναι η οργανωμένη, μαζική, ενωτική απάντηση μέσα από τα σωματεία τους. Πληρώσαμε ήδη πάρα πολλά, δεν θα πληρώσουμε την κρίση τους με την υγεία και τα δικαιώματά μας.

Συνδικάτο Οικοδόμων
Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών και Επισιτιστικών Επιχειρήσεων
Εμποροϋπαλλήλων
εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής
Σύλλογος προσωπικού Ιδ. Κλινικών
Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ.

1 σχόλιο:

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου