Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

Λίγο νιονιό δεν βλάπτει


Έχει γραφτεί σε εφημερίδες, στο διαδίκτυο και έχει ακουστεί και σε κανάλια και ραδιόφωνα ότι η προμήθεια των «Ραφάλ» στοιχίζει όσο στοιχίζει η πρόσληψη 300.000 καθηγητών. Παρ’ όλα αυτά ορισμένα ΜΜΕ και μερίδα δημοσιογράφων αναρωτιούνται πώς μπορούν οι μαθητές να κάνουν έναν τέτοιο υπολογισμό… Ο ενεργός μαθητής των 16-17 χρονών απαγορεύεται να ξέρει αυτόν τον υπολογισμό; Τότε γιατί οι ίδιοι τον θεωρούν -και είναι όντως- ικανό να ψηφίζει;

Άλλοι γράφουν ότι το αίτημα των μαθητών είναι «λιγότερο μάθημα, περισσότερο διάλειμμα». Δεν θα σχολιάσουμε ότι τη λέξη «διάλειμμα» τη γράφουν λάθος… Θα σχολιάσουμε, όμως, ότι το αίτημα των μαθητών είναι διαφορετικό! Λένε οι διδακτικές ώρες να είναι 35' αντί 45' (σε πολλές περιπτώσεις σήμερα γίνονται δύο συνεχόμενα 45λεπτα σε τάξεις-κλουβιά με τα γνωστά προβλήματα) γιατί δεν μπορούν καθηγητές και μαθητές να διδάσκουν και να διδάσκονται με τη μάσκα στη μούρη. Αν, βέβαια, τους διάφορους δημοσιολογούντες τούς «έκαιγε»... το μάθημα, θα έβλεπαν ότι από τα 5 δεκάλεπτα που κόβονται προστίθεται μία εκπαιδευτική ώρα των 35' στο τέλος κάθε μέρας. Λίγο νιονιό δεν έβλαψε ποτέ κανέναν...

 

1 σχόλιο:

  1. Οι μαθητές φοράνε τις μάσκες τους αλλά αυτό το μέτρο δεν αρκεί, επισήμανε η Κωνσταντίνα Παντελάρου μαθήτρια και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας μιλώντας χθες στο κανάλι «Kontra» για τις μαθητικές κινητοποιήσεις.

    Επισήμανε ότι το μέτρο της μάσκας δεν αρκεί από τη στιγμή που σε πολλά τμήματα αυτή τη στιγμή, οι μαθητές είναι από 23 έως 27 ανά τμήμα ενώ οι αίθουσες και τα θρανία δεν απολυμαίνονται αφού δεν επαρκούν οι καθαρίστριες για να καθαρίσουν όλους τους χώρους.

    Ο δίκαιος αγώνας των μαθητών αφορά και τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς επισήμανε και τόνισε ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε από το καλοκαίρι να μεριμνήσει ώστε να αυξηθούν οι τάξεις για να διατηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ των παιδιών, ένα μέτρο που το συστήνει σε άλλους χώρους, όχι όμως στις σχολικές μονάδες.
    ...
    https://www.902.gr/eidisi/neolaia-paideia/237330/metro-tis-maskas-den-arkei-otan-sta-tmimata-stoivazontai-27-mathites

    Αννα Φραγκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου