Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

Περισσότερο ζεστό χρήμα στους κλινικάρχες


Νέα προνόμια στους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στην Υγεία προσφέρει η κυβέρνηση, με χρήματα του λαού, μέσω της νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης με τίτλο «Υλοποίηση μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης κορωνοϊού».

Αντί να κάνει μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να ανοίξει απλές κλίνες και κλίνες ΜΕΘ στο δημόσιο σύστημα Υγείας, αντί να προχωρήσει σε επίταξη όλων των δομών και υπηρεσιών του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, η κυβέρνηση σπρώχνει εκ νέου «πελατεία» στον ιδιωτικό τομέα.

Έτσι, στο έδαφος των τεράστιων ελλείψεων στα δημόσια νοσοκομεία, που γίνεται σαφές ότι θα διατηρηθούν, ο ιδιωτικός τομέας θα χρυσοπληρωθεί για νοσηλείες σε απλές κλίνες και κλίνες ΜΕΘ. Συγκεκριμένα, η ΚΥΑ αναφέρει ότι σε περίπτωση νοσηλείας σε ΜΕΘ ή χειρουργείου σε ιδιωτική κλινική, εφαρμόζεται το ημερήσιο νοσήλιο του Ενιαίου Κανονισμού του ΕΟΠΥΥ, «πολλαπλασιαζόμενο με τον συντελεστή μισθολογικού κόστους 2,09», και αυτό προφανώς θα γίνει μέσω των ασφαλιστικών ταμείων.

Οπως προβλέπεται, μάλιστα, δεν θα εφαρμόζονται clawback και rebate, ένα ακόμα «δώρο» που ζητούσαν επίμονα όλο το προηγούμενο διάστημα οι κλινικάρχες.

Παράλληλα, η ΚΥΑ δίνει το δικαίωμα στα ιδιωτικά θεραπευτήρια να επεκταθούν και να αυξήσουν μέχρι και 40% τα ιδιωτικά κρεβάτια ΜΕΘ, χωρίς να πραγματοποιηθεί ο παραμικρός «έλεγχος καταλληλότητας». Οι κλινικάρχες υποτίθεται θα ελεγχθούν αν τηρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις «με τη λήξη της κρίσης», αφού πρώτα θα έχουν νοσηλεύσει ασθενείς.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου