Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

Κλήση γιατρού σε απολογία


Την ώρα που οι δημόσιες μονάδες Υγείας στενάζουν από τις τεράστιες ελλείψεις, ασθενείς στοιβάζονται σε κλινικές, άνθρωποι σε ανάγκη περιμένουν για ένα κρεβάτι ΜΕΘ και χιλιάδες άλλοι μένουν ξεκρέμαστοι επειδή ακυρώνονται ιατρικά ραντεβού και χειρουργεία στο αθωράκιστο δημόσιο σύστημα Υγείας της «μιας νόσου», οι διορισμένες από την κυβέρνηση διοικήσεις καλούν σε απολογία εργαζόμενους που βγάζουν κραυγή αγωνίας και αρνούνται να σωπάσουν για όλα τα παραπάνω.

Έτσι, η διοίκηση του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» καλεί σε απολογία ειδικευόμενη γιατρό, επειδή όπως αναφέρει ο αναπληρωτής διοικητής, «παρουσία ασθενούς και λοιπού προσωπικού (...) άρχισε να αναφέρεται σε ελλείψεις προσωπικού λόγω μη νέων προσλήψεων και μεταφοράς του υφιστάμενου στην κλινική Covid. Παρόλο που της είπα ότι αυτά είναι θέματα τα οποία τα χειρίζεται η Διοίκηση και οι διευθυντές των κλινικών, συνέχισε με τον ίδιο τρόπο επικαλούμενη ότι είναι στο Σωματείο»...

Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση και οι διοικήσεις της επιχειρούν να επιβάλουν «σιωπητήριο» για την αθλιότητα που έχει διαμορφώσει στις δημόσιες μονάδες Υγείας η διαχρονική πολιτική της εμπορευματοποίησης, της υποστελέχωσης, των πετσοκομμένων προϋπολογισμών, των ράντζων, των απολύσεων και της απληρωσιάς.

Όπως δεν είναι και η πρώτη φορά που οι αγωνιστές υγειονομικοί και τα Σωματεία τους διαμηνύουν ότι δεν θα συμφιλιωθούν με αυτό το χάλι κι ούτε θα πάρουν έγκριση για να μιλήσουν, να διαδηλώσουν, να αγωνιστούν για τη ζωή και την υγεία του λαού.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου