Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

Κινητοποίηση στη φοιτητική λέσχη ΑΠΘ


Τα τελευταία χρόνια οι λέσχες των πανεπιστημίων ανα την Ελλάδα, όπως και στο ΑΠΘ, πέρασαν στα χέρια των εργολάβων.

Επιδεινώθηκαν οι όροι εργασίας για τους εργαζόμενους.

Το κέρδος του εργολάβου είναι το απόλυτο κριτήριό του, μπρος στο οποίο και η ποιότητα του φαγητού, μπορεί να μπει σε «δεύτερο πλάνο».

Η λογική του «κόστους»κυριαρχεί. Είναι «ζημιά» γι’ αυτούς ο μισθός και η ασφάλιση του εργαζόμενου, είναι «ζημια» η σίτιση για όλους τους φοιτητές σε επαρκή ποσότητα και άριστη ποιότητα.

 

Η κυβέρνηση της ΝΔ, μόνιμα «διαφημίζει» το «Πανεπιστήμιο-ΑΕ» και το βρήκε στρωμένο από τους προκατόχους της, του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαμόρφωσαν το συνολικό τοπίο τωνεργασιακών σχέσεων- λάστιχο, των ολιγόμηνων συμβάσεων, της ανύπαρκτης κατοχύρωσης δικαιωμάτων, των ιδιωτικοποιήσεων είτε από την «μπρος» είτε από την«πίσω» πόρτα.

Μεγάλες ευθύνες έχει και η Πρυτανεία του ΑΠΘ, που λειτουργεί στα ίδια πλαίσια  ( και βγαίνει και μπροστά. Με «πακέτα- ευκαιρία»: μάσκα- παγουρίνο 12€...).

Έχουν βάλει την υπογραφή τους όλοι αυτοί στο να γίνει η σίτιση των φοιτητών από βασική ανάγκη, βορά στα δόντια των εργολάβων, που παλαιότερα άλλαζαν χρόνο με τον χρόνο και τελικά έκαναν κοινοπραξία.

 

Με αφορμή την πανδημία η κατάσταση στη λέσχη του ΑΠΘ χειροτέρευσε. Εργαζόμενοι πετιούνται στο δρόμο, παρακρατούνται οι μισθοί τους, δεν ξέρουν αν και πότε θα επαναπροσληφθούν, αφού δεν ανανεώνεται η σύμβασή τους, χάνουν τα δικαιώματά τους παρόλο που δουλεύουν εκεί χρόνια.

 

Το Συνδικάτο Εργατουπαλλήλων Τουριστικών και Επισιτιστικών Επιχειρήσεων στηρίζει τους συναδέλφους εργαβικούς στη λέσχη του ΑΠΘ!

 

Να ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις!

Να φύγουν οι εργολάβοι!

 

Οι εργαζόμενοι να γίνουν μόνιμοι υπάλληλοι του Πανεπιστημίου. Καλύπτουν πάγιες ανάγκες που στην εποχή μας διευρύνονται.

 

Να εξασφαλιστεί το  δικαίωμα στη δωρεάν, ποιοτική, επαρκή σίτιση για κάθε φοιτητή και φοιτήτρια. Δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα!

 

Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων!

 

Να διασφαλιστεί το εισόδημα των εργαζόμενων με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας με βάση τις Κλαδικές ΣΣΕ!

 

Αρκετά ματώσαμε!

 

Αρκετά πληρώσαμε!

 

Κλιμακώνουμε τη δράση μας μέσα από το Συνδικάτο!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου