Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

Για τη χρηματοδότηση ΜΜΕ για τη μετάδοση μηνυμάτων για την πανδημία


Την ίδια “ετοιμότητά” σας, να ωφεληθούν και μέσα στην πανδημία επιχειρηματικοί όμιλοι το βλέπουμε και στο σημερινό νομοσχέδιο, όπου τους προσφέρετε μερικά ακόμα δωράκια, ως δήθεν “μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας”.

Τι κάνετε; Εξασφαλίζετε για παράδειγμα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στους ομίλους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ενισχύετε επιχειρήσεις για διαφημιστικές δαπάνες στο όνομα της «τόνωσης της αγοράς», ενώ προβλέπετε ξανά την απευθείας ανάθεση σε εταιρεία για το μοίρασμα ζεστού χρήματος σε ΜΜΕ για μηνύματα που αφορούν την πανδημία.

Τι κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για να σας βγάλει από τη δύσκολη θέση; Δίνει την πάσα στους μεγαλοεπιχειρηματίες, τους οποίους καλεί να μην δεχτούν την χρηματοδότηση για τη μετάδοση των μηνυμάτων. Κι έτσι ορισμένοι θα εμφανιστούν και ως ευεργέτες, όπως ήδη συμβαίνει!!!

Αν πραγματικά δεν θέλετε να δώσετε τα χρήματα του ελληνικού λαού σε ομίλους, για να σας προβάλουν τα διαφημιστικά σας μηνύματα για την πανδημία, τότε γιατί απορρίψατε την τροπολογία του ΚΚΕ;

Το ΚΚΕ επανειλημμένα έχει τονίσει ότι τα μηνύματα που σχετίζονται με την προστασία της δημόσιας υγείας -και ειδικά για την αντιμετώπιση της πανδημίας- θα πρέπει να μεταδίδονται και να καταχωρούνται σε όλα τα ΜΜΕ, εντελώς δωρεάν και όχι με όρους διαφημιστικής καμπάνιας.

Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, όπως για την προβολή υπουργείων, φορέων του δημοσίου ή ευρύτερου δημόσιου τομέα που χρειάζεται να υπάρχει δαπάνη διαφήμισης προς τα ΜΜΕ, αυτή θα πρέπει να γίνεται με όρους πλήρους διαφάνειας, με αντικειμενικά κριτήρια, χωρίς απαράδεκτους αποκλεισμούς και χωρίς επιδότηση ανύπαρκτων μέσων, γιατί αλλιώς αυτό είναι συναλλαγή ποινικά κολάσιμη.

Σήμερα, επανακαταθέτουμε την τροπολογία αυτή, που προβλέπει με καθαρό τρόπο:

- Πρώτον: τα μηνύματα για τη δημόσια υγεία να μεταδίδονται απολύτως δωρεάν.

- Δεύτερον: η δημοσιοποίηση των στοιχείων της όποιας κρατικής διαφήμισης να γίνεται άμεσα και

- Τρίτον: να υπάρχει αναδρομικός έλεγχος δεκαετίας για να δει ο ελληνικός λαός που πήγαν τα χρήματα της κρατικής διαφήμισης.

Πρόκειται για τροπολογία συγκεκριμένη, δίκαιη και υπηρετεί τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Χώρια που θα εξοικονομηθούν και χρήματα για το κράτος για να τα δώσει στους πλημμυροπαθείς και στην ενίσχυση των νοσοκομείων και των σχολείων.

Σας καλούμε, λοιπόν, να την ψηφίσετε και να αφήσετε τις φιοριτούρες και την κοροϊδία και εδώ μέσα ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του!

 

  Ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας  στην Ολομέλεια της Βουλής 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου