Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

Κάθειρξη 13 ετών στα διευθυντικά στελέχη και ισόβια στον Ρουπακιά η πρόταση της εισαγγελέως

 


Ανακοινώθηκε η πρόταση της εισαγγελέως Αδ. Οικονόμου για τις ποινές των ναζιστών της Χρυσής Αυγής.

Για τα διευθυντικά στελέχη της ναζιστικής - εγκληματικής οργάνωσης πρότεινε να τους επιβληθούν 13 χρόνια κάθειρξη. Στη διευθυντική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης ανήκουν οι Ν.  Μιχαλολιάκος, Χρ. Παππάς, Γ. Λαγός, Ηλ. Κασιδιάρης, Ηλ.  Παναγιώταρος, Γ.  Γερμενής και Αρτ. Ματθαιόπουλος.

Για τους βουλευτές που κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, η εισαγγελέας πρότεινε κάθειρξη 7 ετών σε όσους δεν τους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά και 5 ετών σε όσους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά.

Για τις ξεχωριστές υποθέσεις

Για τον Γ. Ρουπακιά, πρότεινε ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία Φύσσα. Σε όσους κατηγορούνται ως συνεργοί στη δολοφονία, ανάμεσά τους ο πυρηνάρχης Νίκαιας Γ. Πατέλης, η εισαγγελική πρόταση είναι να επιβληθεί κάθειρξη 8 ετών ετών σε όσους δεν τους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά και κάθειρξη 6 ετών σε εκείνους που τους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά. Για κάποιους από τους δολοφόνους, η πρόταση είναι να επιβληθούν και 7 χρόνια κάθειρξη για ένταξη. 

Για τους ναζιστές που κατηγορούνται για την επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες εισηγήθηκε κάθειρξη 10 ετών στον πυρηνάρχη Περάματος Αν. Πανταζή και 7 ετών για όσους έχουν ελαφρυντικά.

Για την επίθεση στους συνδικαλιστές - κομμουνιστές, η οποία μετατράπηκε πλημμέλημα, για τρεις κατηγορούμενους η εισαγγελέας ζήτησε φυλάκιση δέκα μηνών και για έναν κατηγορούμενο έξι μηνών.

Ακολουθούν οι αγορεύσεις των συνηγόρων των ναζιστών και στη συνέχεια το δικαστήριο θα λάβει την απόφασή του για τις ποινές που θα επιβληθούν. 

2 σχόλια:

  1. Άραγε δεν καταλαβαίνουν, ή …

    Τους ακούς, τους δημοσιογραφίσκους – παπαγαλίσκους, να εμφανίζονται ξαφνικά … τιμητές της … δημοκρατίας και εναντίον του φασισμού και του ναζισμού!

    Την ίδια ακριβώς ώρα, που προβάλλουν ΜΟΝΟ νεοδημοκράτες και συριζαίους, αποκλείοντας σχεδόν καθ΄ολοκληρία το ΚΚΕ!

    Άραγε ΔΕΝ καταλαβαίνουν ότι αυτό ρίχνει νερό στο μύλο του φασισμού και του ναζισμού;

    Ή αυτό ακριβώς θέλουν να κάνουν;

    Ε ;;;
    Faros΄s

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όπως αναμενόταν, η πρόταση της εισαγγελέως επί των ποινών είναι ποινές μικρότερες των ανώτατων προβλεπομένων.

    13 έτη κάθειρξη για τους 7 διευθυντές (με ανωτατη ποινή 15 έτη κάθειρξης), 7 έτη κάθειρξης για τους ενταχθέντες (με ανώτατη ποινή 10 έτη κάθειρξης), 5 έτη κάθειρξης για τους ενταχθέντες με ελαφρυντικά (με ανώτατη ποινή 6 έτη κάθειρξης).

    Στην δολοφονία Φύσσα, εκτός του Ρουπακιά που προτείνονται ισόβια, στους συνεργούς χωρίς ελαφρυντικά 8 έτη κάθειρξης και στους συνεργούς χωρίς ελαφρυντικά 6 έτη κάθειρξης.

    Στην απόπειρα δολοφονίας του Αμπουζίντ Εμπάρακ, 10 έτη κάθειρξης στον Πανταζή και 7 έτη κάθειρξης στους υπόλοιπους δράστες που έχουν αναγνωριστεί ελαφρυντικά.

    Στην υπόθεση του ΠΑΜΕ, αστείες ποινές 10 και 6 μηνών φυλάκισης.

    Για τις συνέργειες και τις απόπειρες στις ανθρωποκτονίες, οι ποινές θα μπορούσαν να φτάσουν τα 15 έτη (την αναγνωρίζει αυτή τη δυνατότητα η εισαγγελέας προτείνοντας 10 έτη κάθειρξης στον Πανταζή για απόπειρα ανθρωποκτονίας, δηλαδή άνω των 8 ετών, κατ’ άρθρο 83 περ. α’ ΠΚ).

    Συνειδητά λοιπόν χαμηλότερες ποινές, ιδίως για τα επιμέρους κακουργήματα.

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Είναι εισαγγελική πρόταση, δεν ειναι η απόφαση του δικαστηρίου.

    Θ. Καμπαγιάννης, συνήγορος της Πολιτικής Αγωγής και εντολέας των Αιγύπτιων αλιεργατών

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου