Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας για την Νατάσσα Μποφίλιου


Στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» στον «ΑΝΤ1», καλεσμένη του Νίκου Χατζηνικολάου ήταν η σπουδαία ερμηνεύτρια Νατάσσα Μποφίλιου. Μεταξύ άλλων, οι οποίοι κλήθηκαν από την εκπομπή να μιλήσουν για την Ν. Μποφίλιου, ήταν και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Δείτε στο βίντεο πάνω την παρέμβασή του. 

Είναι ταλεντάρα, αλλά όχι μόνο αυτό. Πίσω από τις ερμηνείες της κρύβεται πολλύ δουλειά, βαθιά γνώση για την ιστορία του έντεχνου, λαϊκού τραγουδιού. Αξίζει να την ακούσει κανείς στο “Νυν και Αεί” του Ξαρχάκου ή στη διαδικτυακή συναυλία που έγινε την Πρωτομαγιά, όπου ερμήνευσε με το πιάνο της το “Μέρα Μαγιού μου μίσεψες”.

Πιστεύει σε αυτά τα τραγούδια και τα ιδανικά που εκφράζουν. Η Νατάσσα συγκλονίζεται η ίδια από αυτούς τους στίχους και για αυτό καταφέρνει να συγκλονίζει και εμάς, όταν τα λέει. Δε λογαριάζει ποτέ το πολιτικό κόστος. Εκφράζει τις πεποιθήσεις της με καθαρότητα και θάρρος. Η Νατάσσα δε σηκώνει το άδικο…

 

7 σχόλια:

  1. Ενώ συνεχίζεται μια από τις μεγαλύτερες δίκες της ιστορίας και δίνεται μια μάχη, το μήνυμα που περνάει ο Γενικός Γραμματέας,είναι ότι ασχολούμαστε με τα πολιτιστικά γεγονότα....Θα έπρεπε τουλάχιστον μέχρι το τέλος της δίκης,να δείχνει περισσότερη σοβαρότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ένα Κόμμα σαν το ΚΚΕ και φυσικά ο ΓΓ δεν μπορεί να ασχολούνται με ενα θέμα όταν υπάρχουν και άλλα πολύ σοβαρά θέματα πχ Υγεία στους χώρους δουλειάς.
      "Μεγάλο συλλαλητήριο για προστασία της υγείας του λαού και υπεράσπιση των δικαιωμάτων του. Στο συλλαλητήριο παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας."

      Αντωνης Χ

      Διαγραφή
    2. Χρ. Ζαραλίκος: Τόσους “αντιφασίστες” είχε να δει η χώρα από το ’40…

      https://youtu.be/FHxlulpeEDY

      ΔΣΕ

      Διαγραφή
    3. Η απάντηση Κατερίνα μέσα απο ενα άρθρο του gkagkarin

      Πιο «συστημικοί» δεν γίνεται...


      «Το σύστημα νίκησε τον αντισυστημισμό». «Τώρα λιγότεροι θα γοητεύονται απ' όσους ανεμίζουν "αντισυστημικά" λάβαρα». «Η Χρυσή Αυγή ανεδείχθη στην πιο χυδαία έκφραση του αναπτυσσόμενου αντισυστημισμού». Ολο και πυκνώνουν τέτοιου είδους αναλύσεις στον αστικό Τύπο, που, κατατάσσοντας τη Χρυσή Αυγή σε ένα υποτιθέμενο «αντισυστημικό» στρατόπεδο, επιχειρούν να δηλητηριάσουν τη λαϊκή συνείδηση με πολλαπλές στοχεύσεις.
      ....
      https://gkagkarin.blogspot.com/2020/10/blog-post_630.html

      Διαγραφή
  2. Μάλλον Κατερίνα δεν παρακολουθείς την δραστηριότητα του ΓΓ.
    Καλό θα ήταν όταν γράφεις σχόλια, για συγκεκριμένα άτομα, να είσαι λίγο ποιο ψαγμένη.

    Στις τελευταίες συνεδριάσεις του δικαστηρίου, στις συγκεντρώσεις των σωματείων ήταν πάντα παρών και μέσα και έξω στις διαδηλώσεις.

    Στις δηλώσεις του, ο φασίστα Κ. Πλευρης είπε οτι η παρουσία του ΓΓ επηρέασε το δικαστήριο.
    ΔΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Γ.Γ και συνολικά το ΚΚΕ είμαστε πολύ σοβαροί μέχρι εκεί που δεν παίρνει. Ο Αγώνας ενάντια στον φασισμό είναι διαρκείς και στοχεύει την ιδεολογική μήτρα που τον γεννάει τον καπιταλισμό και την ιδιοκτησία του στα μέσα παραγωγής. Αρα λοιπόν ο καπιταλισμός δεν μπορεί ποτέ να δικάσει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ τον ευατό του. ΠΟΥΕ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Κουτσούμπας στη δίκη της Χρυσής Αυγής: «Είμαστε εδώ, γιατί δεν εφησυχάζουμε» 7/10/2020 Π Θέμα
      https://www.protothema.gr/politics/article/1052367/koutsoubas-sti-diki-tis-hrusis-augis-eimaste-edo-giati-den-efisuhazoume/

      Άρθρο του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στην Εφημερίδα των Συντακτών για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

      Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, παραβρέθηκε στη διαδήλωση Σωματείων και μαζικών φορέων έξω από το Εφετείο. Στη συνέχεια, ο Δ. Κουτσούμπας μπήκε στο Εφετείο, όπου αναμενόταν η ανακοίνωση της απόφασης του Δικαστηρίου στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής.

      Στο Εφετείο, ο Δ. Κουτσούμπας συναντήθηκε και συνομίλησε με την Μάγδα Φύσσα, μητέρα του δολοφονημένου από χρυσαυγίτες Παύλου.
      https://www.lesvosnews.net/articles/news-categories/ellada/synantisi-d-koytsoympa-me-magda-fyssa

      Δημοσιεύματα Οχι απο τον Ριζοσπάστη

      Αννα Φραγκ

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου