Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020

Ζητούν παρέμβαση εισαγγελέα για το ΕΛΑΜ

Ο αρχηγός του ΕΛΑΜ με τον Μιχαλολιάκο


Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Αντρος Κυπριανού, έστειλε επιστολή στον γενικό εισαγγελέα της Κύπρου Γιώργο Σαββίδη, αναφέροντας ότι «έχοντας υπόψιν τις δεκάδες δημόσιες τοποθετήσεις των ηγεσιών της Χρυσής Αυγής και του ΕΛΑΜ για τη σύνδεση, τη συνεργασία και τις διασυνδέσεις τους, διερωτούμαστε κατά πόσο υπάρχουν λόγοι η Νομική Υπηρεσία να διερευνήσει εκ νέου το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων από μέρους τους και στην Κύπρο». Υπενθυμίζει μάλιστα ότι αυτό προβλέπει και ψήφισμα της κυπριακής Βουλής, το οποίο «καλεί τις αρχές να παρακολουθούν την εξέλιξη της δίκης της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα και να προβούν κατά τον δέοντα χρόνο σε όλες τις ενέργειες για να διακριβώσουν αν προκύπτει η διάπραξη ποινικών αδικημάτων της Χρυσής Αυγής και στην Κύπρο».

Επίσης, η ΕΔΕΚ δήλωσε ότι «θα θέλαμε να γνωρίζουμε από την πλευρά των αρμόδιων Αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας τι προτίθενται να πράξουν δεδομένης της στενής διασύνδεσης της ηγεσίας του ΕΛΑΜ με τη Χρυσή Αυγή».

Αντίστοιχη παρέμβαση έκανε και ο πρόεδρος των Οικολόγων, Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, ζητώντας να διερευνηθεί κατά πόσο «το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (ΕΛΑΜ), που κατ' ομολογία του προέδρου του κ. Χρίστου Χρίστου (Σεπτέμβριος 2013) ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το ΕΛΑΜ είναι η Χρυσή Αυγή της Κύπρου, αποτελεί παράρτημα (της Χρυσής Αυγής) και είναι επίσης εγκληματική οργάνωση, πέραν του ότι ενεγράφη ως ξεχωριστή νομική οντότητα».

 

1 σχόλιο:

  1. Εγκληματική Ναζιστική οργάνωση είναι και το ΕΛΑΜ στη Κύπρο γνήσιο τέκνο του Γρίβα και της καταστροφής της Κύπρου ...μαζί με άλλους.... με Ράσο η χωρίς. Η Τιμωρία των εγκλημάτων τους είναι ένα βήμα. Το σπουδαιότερο είναι η Εργατική τάξη και ο λαός της Κύπρου όλων των εθνοτήτων να παλέψει ενάντια στον Καπιταλισμό που γεννάει τον φασισμό για εργατική λαική εξουσία με κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και ξήλωμα του καπιταλιστικού κέρδους. Είναι μονόδρομος ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου