Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020

Άγρια καταστολή


 Απρόκλητη επίθεση από τα ΜΑΤ δέχθηκαν πριν από λίγο οι διαδηλωτές στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη!

Συγκεκριμένα, την ώρα που έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη βρίσκονταν συγκεντρωμένοι διαδηλωτές για να διαμαρτυρηθούν για την άγρια επίθεση των ΜΑΤ στους μαθητές, άλλοι διαδηλωτές κατέφθαναν με πορεία από την Κατεχάκη. Λίγο πριν φτάσουν στο υπουργείο, τα ΜΑΤ τους έφραξαν το δρόμο και τους επιτέθηκαν απρόκλητα.

Κάτω από την αποφασιστική στάση των διαδηλωτών, έφυγαν οι κλούβες και ο αστυνομικός φραγμός που εμπόδιζαν την κινητοποίηση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Υπενθυμίζουμε ότι την ώρα που έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη βρίσκονταν συγκεντρωμένοι διαδηλωτές για να διαμαρτυρηθούν για την άγρια επίθεση στους μαθητές, τα ΜΑΤ χτύπησαν απρόκλητα μια άλλη ομάδα διαδηλωτών που κατέφθανε στο σημείο με πορεία. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ εμπόδιζαν αυτούς τους διαδηλωτές να φτάσουν έξω από το υπουργείο για να ενωθούν με τους υπόλοιπους. 

Από την άγρια επίθεση των ΜΑΤ, που σημειώθηκε στο ύψος του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου, τραυματίστηκαν δύο διαδηλωτές. Επίσης, η αστυνομία έπιασε δύο διαδηλωτές οι οποίοι αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι κάτω από την πίεση των συγκεντρωμένων. 

Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρ. Κατσώτης διαμαρτυρήθηκαν έντονα. Ακολούθησε συνομιλία τους με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου που βγήκε στην πύλη του υπουργείου. Κάτω από την αποφασιστική στάση των διαδηλωτών ο αστυνομικός φραγμός έκανε πίσω, οι διαδηλωτές ενώθηκαν μεταξύ τους και η κινητοποίηση συνεχίστηκε. (Βίντεο)





Ελεύθερος αφέθηκε ο μαθητής του 1ου ΕΠΑΛ Καματερού που κρατούνταν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας ΒΑ Αττικής στο Μαρούσι μετά την πρωινή κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας που χτυπήθηκε άγρια από αστυνομικές δυνάμεις.

Έξω από το αστυνομικό τμήμα συγκέντρωση πραγματοποίησαν μαθητές και γονείς, απαιτώντας να αφεθεί ελεύθερος.

Για το θέμα παρέμβαση έκανε και ο Θανάσης Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ στον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ.Οικονόμου. Στο αστυνομικό τμήμα βρέθηκε επίσης ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αγ. Αναργύρων - Καματερού Θοδωρής Σκολαρίκος.

 Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για την επίθεση των ΜΑΤ σε σωματεία και φορείς στο υπ. Προστασίας του Πολίτη

1 σχόλιο:

  1. Οι δυο τελευταίες φωτογραφιες σας θυμίζουν κάτι;

    Δολοφονία του Τζ. Φλόιντ στις ΗΠΑ

    https://gkagkarin.blogspot.com/2020/08/blog-post_979.html

    ΔΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου