Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

Νέα έκδοση για την καπιταλιστική οικονομική κρίση


Σε έκδοση για την καπιταλιστική οικονομική κρίση προχώρησε η Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ. Η έκδοση περιλαμβάνει εικονογραφημένη παραγωγή της ΟΠ σε πέντε ενότητες, ενώ συνοδεύεται από δεκάδες κείμενα ενισχυτικά στο περιεχόμενο κάθε ενότητας, από τον «Ριζοσπάστη», τον «Οδηγητή», την «Κομμουνιστική Επιθεώρηση», τους Κ. Μαρξ, Φ. Ένγκελς και Β.Ι. Λένιν.

Η έκδοση θα παρουσιαστεί την Κυριακή 8 Νοέμβρη στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ, στις 6 μ.μ., από τον Γιώργο Τσούγκαρη, μέλος του Περιφερειακού Γραφείου ΑΕΙ Θεσσαλονίκης, ενώ θα είναι η πρώτη από μια σειρά βιβλιοπαρουσιάσεων που οργανώνονται μέσα στο Νοέμβρη από την ΟΠ Κεντρικής Μακεδονίας.

Όπως αναφέρει το Συμβούλιο Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ στον πρόλογο της έκδοσης:

«Καθ’ όλη τη διάρκεια του τελευταίου έτους, τέθηκαν αρκετά ερωτήματα από πολλούς νέους που προβληματίζονται πάνω στη γενικότερη κατάσταση, αλλά και σχετικά με το μέλλον, τη ζωή τους. Που οφείλεται η νέα κρίση που βιώνουμε; Προήλθε από την πανδημία ή όχι; Πώς μπορεί να ξεπεραστεί αυτή η κρίση; Υπάρχει λύση που μας συμφέρει εντός αυτού του συστήματος; Γιατί βλέπουμε να μεγαλώνουν οι ανταγωνισμοί και να οξύνεται η κατάσταση στη Μεσόγειο; Υπάρχει διέξοδος στο σήμερα; Μπορούμε να κάνουμε κάτι εμείς για αυτό;

Σταθμός για την συζήτηση αυτή αποτέλεσε το 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή", όπου για μια ακόμη χρονιά ταξίδεψε στις πόλεις της Ελλάδας. Με σύνθημα "Σοσιαλισμός για να μπορούμε να ανασαίνουμε, για να νικήσει η ζωή", τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ απέδειξαν πως με τις επαναστατικές αξίες του ΚΚΕ, τη συλλογικότητα, μπορούμε να ανταποκρινόμαστε, να δημιουργούμε ρήγματα σε όλες τις συνθήκες. Τα κεφάλαια, η δομή και οι εικονογραφημένες παραγωγές της έκδοσης, αποτελούν παραγωγή της ΟΠ Κεντρικής Μακεδονίας, προς έκθεση στο 4ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" της Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Σεπτέμβρη, στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά. Ωστόσο, η έκθεση δεν πραγματοποιήθηκε για να εξασφαλιστούν οι υγειονομικοί όροι πραγματοποίησης των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, για την προστασία των χιλιάδων νέων που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του.

Ευελπιστούμε, η έκδοσή τους, μαζί με αποσπάσματα από επιλεγμένα κείμενα από το όργανο της ΚΕ του ΚΚΕ, τον "Ριζοσπάστη" και την "Κομμουνιστική Επιθεώρηση", να αποτελέσει την αφορμή για πιο βαθιά μελέτη του ζητήματος από τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ, να γίνει εργαλείο για να μπουν περισσότεροι νέοι στον αγώνα για μια κοινωνία χωρίς κρίσεις, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, τον Σοσιαλισμό - Κομμουνισμό».

Η παρούσα έκδοση διατίθεται από τις οργανώσεις της ΟΠ Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ στο πλαίσιο της οικονομικής εξόρμησης 2020-2021 του ΚΚΕ.

 













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου