Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

ΟΧΙ άλλο «κρυφτούλι» κυβέρνησης και διοίκησης δήμου


Ραγδαία είναι η αύξηση των σχολείων του Δήμου μας στα οποία παρουσιάζονται κρούσματα Covid-19, το τελευταίο διάστημα.

Ως τώρα σε 13 σχολεία του Δήμου μας έχουν εμφανιστεί κρούσματα του ιού με τα περισσότερα από αυτά να βρίσκονται στη δημοτική κοινότητα της Νεάπολης.

Συγκεκριμένα τα σχολεία είναι: 1ο ΔΣ Νεάπολης, 5ο ΔΣ Νεάπολης, 10ο ΔΣ Νεάπολης, 1ο Γυμνάσιο Νεάπολης, 2ο Γυμνάσιο Νεάπολης, 5ο Γυμνάσιο Νεάπολης, 1ο ΓΕΛ Νεάπολης, 2ο ΓΕΛ Νεάπολης, 1ο Γυμνάσιο Συκεών, 1ο ΓΕΛ Συκεών, 2ο ΓΕΛ Συκεών, 3ο ΓΕΛ Συκεών, 1ο ΓΕΛ Πεύκων.

Η κατάσταση αυτή επιβεβαιώνει με τον πιο ανησυχητικό τρόπο ότι οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους των σχολείων μόνο καλή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

 

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι μεγάλες γιατί έχοντας σαν κριτήριο την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων έδωσε το «πράσινο φως» στο τουριστικό κεφάλαιο να ξεσαλώσει, με τα γνωστά σημερινά αποτελέσματα.

Την ίδια στιγμή δεν έκαναν τίποτα για να θωρακίσουν το σύστημα Υγείας, για να πάρουν μέτρα στα σχολεία, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στους χώρους δουλειάς, παρόλο που είχαν το χρόνο να το κάνουν.

Τώρα σε μια προσπάθεια να κάνουν συνένοχο τον λαό για ένα «κακό σενάριο», όπως το λένε, αυξάνουν την προπαγάνδα περί της ατομικής ευθύνης με τη συνδρομή πάντα των διαφόρων «προθύμων», αναλυτών ή «ειδικών».

Δεν φτάνει όμως μόνο αυτό αλλά σήμερα που η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, αυτοί φέρνουν νομοσχέδια  για 10ωρη εργασία και τσάκισμα των εργατικών διεκδικήσεων.

 

Την ίδια μεγάλη ευθύνη όμως έχει και η διοίκηση του Δήμου που και αυτή άφησε αναξιοποίητο όλο το προηγούμενο διάστημα, όταν ήταν γνωστό σε όλους ότι το δεύτερο κύμα της πανδημίας θα έρχονταν ορμητικό με το άνοιγμα των σχολείων.

Η διοίκηση του δήμου έβαλε στη ζυγαριά από τη μια την υγεία μαθητών, εκπαιδευτικών και εργαζόμενων στα σχολεία και από την άλλη τον οικονομικό της προϋπολογισμό και το μεγάλο ταμείο της, για το οποίο κομπορρημονεί τόσα χρόνια.

Και η ζυγαριά της διοίκησης βάρυνε προς όφελος του προϋπολογισμού της!!!

·        Αρνήθηκε να εκταμιεύσει κάποια ελάχιστα χρήματα για να μετατρέψει τις συμβάσεις 19 σχολικών καθαριστριών από μερικής σε πλήρους απασχόλησης.

·        Αρνήθηκε να διαθέσει κάποια πρώτα τεστ σε εκπαιδευτικούς κατά την έναρξη των σχολείων.

·        Αρνήθηκε να προετοιμάσει χώρους που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σαν σχολικές αίθουσες και έτσι να αραιώσουν κάποια πολυμελή μαθητικά τμήματα.

Όχι μόνο δεν συμπαραστάθηκαν στους δίκαιους μαθητικούς αγώνες για 15μελή τμήματα, αλλά έστελναν και υπαλλήλους τους να σπάνε αλυσίδες και να προπηλακίζουν μαθητές.

Με απόλυτο φαρισαϊσμό – και αφού άφησαν τον χρόνο να περάσει από τον Μάρτη μέχρι και τον Οκτώβρη – καμώνονται τώρα πως αναζητούν χώρους διδασκαλίας για την αποσυμφόρηση των σχολείων!

Έχουν περάσει δέκα ημέρες που η «Λαϊκή Συσπείρωση» τους έκανε δέκα προτάσεις για τέτοιους χώρους που θα μπορούσαν να μετατραπούν σε αίθουσες διδασκαλίας (https://laikisispirosisikeon.blogspot.com/2020/10/blog-post_22.html)  – όχι πως δεν τους ήταν γνωστές από πριν – αλλά ούτε απάντηση δεν έδωσαν.

 

Δεν μπορούμε να αφήσουμε στην τύχη την υγιεινή και την ασφάλεια στα σχολεία.

Ακόμα και σε σχολεία που έχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα, δεν πραγματοποιούνται δωρεάν τεστ σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και προσωπικό, οδηγώντας τελικά όλους τους παραπάνω σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, πληρώνοντας βέβαια το κόστος από το πενιχρό εισόδημα τους.

Οι εργαζόμενοι – κάθε λαϊκή οικογένεια – δεν μπορεί να μένει με σταυρωμένα τα χέρια.

Ζητάμε:

·        Να διενεργηθούν, εδώ και τώρα, δωρεάν μαζικά τεστ σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και προσωπικό στα σχολεία που ήδη έχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα.

·        Να διενεργούνται δωρεάν μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και το υπόλοιπο προσωπικό των σχολικών μονάδων, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση σε περίπτωση που χρειαστεί, τακτικές απολυμάνσεις των σχολείων και παροχή Μέσων Ατομικής Προστασίας.

·        Να προσληφθεί το απαιτούμενο προσωπικό καθαριότητας προκειμένου τα σχολεία να καθαρίζονται σε όλη τη διάρκεια της λειτουργίας τους.

·        Να μειωθεί εδώ και τώρα ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός των μαθητών μέσα στις τάξεις - 15 μαθητές ανά τμήμα.

·        Να προσληφθεί το αναγκαίο εκπαιδευτικό προσωπικό με μόνιμη σχέση εργασίας.

·        Να υπάρξουν επιπλέον δρομολόγια για τους μαθητές που μεταφέρονται .

·        Να τοποθετηθεί το αναγκαίο νοσηλευτικό προσωπικό, παιδίατροι συνδεδεμένοι με τα σχολεία.

·        Δημιουργία δημόσιων δομών πρωτοβάθμιας υγείας (ΤΟΜΥ και Κέντρα Υγείας) στον Δήμο μας.

·        Δημιουργία όλων των αναγκαίων μονάδων ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία και επίταξη των ιδιωτικών νοσοκομείων, κλινικών και εργαστηρίων προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος.

 

Σήμερα χρειάζεται με κάθε τρόπο να ακουστεί δυνατά η φωνή του λαού

για την υγεία και τα δικαιώματά του!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου