Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

Οι αγώνες φέρνουν αποτελέσματα


ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Σημαντικό βήμα αποτελεί το γεγονός ότι η κοινοπραξία των εργολάβων που έχει αναλάβει τη σίτιση των φοιτητών στο ΑΠΘ επαναπροσέλαβε τους εργαζόμενους που αποπειράθηκε να τους οδηγήσει στην ανεργία.

Η παραπάνω εξέλιξη έρχεται ως αποτέλεσμα της οργανωμένης δράσης, μέσα από το Συνδικάτο μας,  των συναδέλφων μας εργολαβικών εργαζομένων στην λέσχη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, που δίνουν έναν αξιοπρεπή και δίκαιο αγώνα για να πάρουν πίσω το δικαίωμα τους στην δουλειά. Χωρίς εκπτώσεις στις απαιτήσεις τους και χωρίς παρακάλια, διεκδικούν (μαζί με τους φοιτητές και τους υπόλοιπους εργαζόμενους του κλάδου)  τα αυτονόητα, σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, ποιοτική και δωρεάν σίτιση για τους φοιτητές, να σταματήσει το καθεστώς εργολαβίας που έχει μετατρέψει τα πανεπιστήμια σε επιχειρήσεις!

Όλο το προηγούμενο διάστημα καταφέραμε χάρη στην στάση των εργαζομένων, να δείξουμε έμπρακτα ότι μέσα από τους αγώνες και την διεκδίκηση, μπορούμε να δούμε αποτελέσματα. Μας χαροποιεί ιδιαίτερα και μας δίνει κουράγιο για τους αγώνες που θα δώσουμε από εδώ και πέρα να βλέπουμε συναδέλφους μας μέσα από συλλογικές διαδικασίες να καταφέρνουν νίκες στους χώρους εργασίας τους! 

Παρ' όλα αυτά ούτε επαναπαυόμαστε , ούτε σε καμία περίπτωση χαλαρώνουμε μέχρι να καταφέρουμε να εκπληρωθούν όλες οι απαιτήσεις των εργαζομένων. Χρειάζεται επαγρύπνηση και μεγάλη προσοχή! Δεν μας παίρνει να κάνουμε ούτε βήμα πίσω, ειδικά αν αναλογιστούμε όλους αυτούς που έχουμε απέναντι μας!

Σε αυτή την μάχη, δεν έχουμε μόνο την εργοδοσία να αντιμετωπίσουμε! Απέναντι μας στέκεται και η κυβέρνηση και η ΕΕ, με εκατοντάδες νομοσχέδια που ως στόχο έχουν τα δικαιώματα μας. Απέναντι μας βρίσκονται και οι συμβιβασμένες δυνάμεις του κινήματος είτε στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, είτε στην Ομοσπονδία επισιτισμού τουρισμού, που τόσα χρόνια βάζουν πλάτη για να μπορέσουν κράτος και εργοδοσία να πετσοκόψουν τους εργάτες! Δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη στην διοίκηση του πανεπιστημίου, που ούτε ξεκάθαρη θέση παίρνει πάνω στο θέμα, αλλά αντίθετα είναι η ίδια που εφαρμόζει όλες αυτές τις πολιτικές που βάζουν τις επιχειρήσεις στα πανεπιστήμια και μετατρέπουν την μόρφωση και την παιδεία σε εμπόρευμα. 

Κοντά σε όλους τους παραπάνω έχουμε να αντιμετωπίσουμε και διάφορες δυνάμεις αριστεριστών όπως η ΟΚΔΕ, που με το προσωπείο του αγωνιστή, κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους αυτές τις μέρες για να αμαυρώσουν και να εκφυλλίσουν τον αγώνα. Αποδεικνύεται στην πράξη ο διασπαστικός τους ρόλος με την στάση τους και την συμπεριφορά τους, όλες αυτές  τις μέρες!

Συνάδελφοι όταν οι εργαζόμενοι γίνονται ένα, δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα! Η ενότητα και η αποφασιστικότητα που δείξαμε όλες αυτές τις μέρες, και που θα δείξουμε και από εδώ και πέρα σπέρνει τον φόβο στους εκμεταλλευτές μας! Όταν καταλάβουμε και αξιοποιήσουμε την δύναμη που έχουμε στα χέρια μας, θα καταφέρουμε να φέρουμε τις ζωές στο ύψος των αναγκών μας! Κανένα βήμα πίσω όσο συνεχίζεται το καθεστώς της εργολαβίας!

Συνεχίζουμε με την ίδια αποφασιστικότητα έτσι ώστε ως εργαζόμενοι στον κλάδο του επισιτισμού τουρισμού, όχι μόνο να αναχαιτίσουμε την επίθεση που κράτος και εργοδοσία έχουν εξαπολύσει σε βάρος μας, αλλά και να παλέψουμε για τις δικές μας ανάγκες. 

·         Κατάργηση όλων των αντεργατικών ΠΝΠ

·         Με ευθύνη των εργοδοτών και του κράτους να διασφαλιστεί το εισόδημα των εργαζομένων στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό ανεξάρτητα τη σχέση εργασίας.

·         Να ακυρωθούν οι χιλιάδες απολύσεις που έγιναν μέχρι σήμερα, να απαγορευτούν για το επόμενο διάστημα.

·         Να τηρηθούν υποχρεωτικά όλες οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις στα Ξενοδοχεία και στα επισιτιστικά καταστήματα. 

·         Άμεσα μέσα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Να γίνουν δωρεάν τα τέστ για covid-19 σε όλους τους εργαζόμενους. Να γίνουν προσλήψεις επιπλέον προσωπικού για την ορθή εφαρμογή των πρωτοκόλλων προστασίας των πελατών και των εργαζομένων.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ

ΤΡΙΤΗ 13/10/20 ΣΤΙΣ 7.00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου