Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

Κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία


Στο πλευρό τους και σωματεία εργαζομένων
(Βίντεο)

Κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Πέμπτης, στο πλαίσιο της σημερινής μέρας δράσης των υγειονομικών, από τους εργαζόμενους των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, «ΑΧΕΠΑ» και «Θεαγένειο», ενώ ανάλογη κινητοποίηση έγινε και στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Κινητοποιήσεις έγιναν ακόμη στα νοσοκομεία Παπανικολάου και Παπαγεωργίου, ενώ δράσεις έγιναν και από σωματεία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα της Θεσσαλονίκης. (διαβάστε παρακάτω).

Στο πλευρό των αγωνιζόμενων υγειονομικών παραβρέθηκαν και αντιπροσωπείες εργατικών σωματείων, μαζικών φορέων και συλλόγων σπουδαστών, με την απαραίτητη τήρηση όλων των μέτρων προστασίας, εκφράζοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους στα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών.

Εκπρόσωποι των εργαζομένων των συγκεκριμένων νοσοκομείων, αλλά και των σωματείων απαίτησαν άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, γενναία ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας και όχι «μπούκωμά του με ζεστό χρήμα» κλπ.

Παράλληλα, έδωσαν απάντηση στις νέες εξαγγελίες Κικίλια, υποστηρίζοντας ότι κινούνται στη λογική «του μπαλώματος» και όχι της ουσιαστικής αντιμετώπισης των οξυμένων προβλημάτων, ενώ κάλεσαν σε συνέχιση του αγώνα και σε συμμετοχή στην απεργία στις 26 Νοέμβρη.

Σχετικές δηλώσεις στη διάρκεια της κινητοποίησης στο ΑΧΕΠΑ έγιναν από τον Θανάση Τσιούλη, πρόεδρο των γιατρών του νοσοκομείου «ΑΧΕΠΑ» (δείτε εδώ) και από τον Γιάννη Κουρμούλη, εκ μέρους των σωματείων εργαζομένων της Θεσσαλονίκης που παραβρέθηκαν (δείτε εδώ). Δήλωση εξάλλου έκανε και η Ελένη Μπακιρλή, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ (δείτε τη δήλωσή της στο κεντρικό video).

Ενώ δήλωση στην κινητοποίηση στο «Θεαγένειο» Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης έκανε η Αθηνά Γραμματικοπούλου, γγ του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου (δείτε εδώ).

Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, διεκδίκησαν με κινητοποίηση το πρωί και οι εργαζόμενοι στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της σημερινής μέρας δράσης των υγειονομικών.

Ανάλογες κινητοποιήσεις έγιναν επίσης και σε άλλα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, όπου στο επίκεντρο βρέθηκε η άμεση και ουσιαστική θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας εν μέσω πανδημίας.

Στην κινητοποίηση στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες εργατικών σωματείων (δείτε πάνω video), καθώς και ο Γιάννης Δελής, βουλευτής του ΚΚΕ, ο οποίος εξέφρασε την αλληλεγγύη και τη στήριξη του Κόμματος στον αγώνα και τα αιτήματά τους (δείτε εδώ video).

Παράλληλα απηύθυναν κάλεσμα κλιμάκωσης του αγώνα με συμμετοχή στην απεργία στις 26 Νοέμβρη.

Στο πλευρό τους και σωματεία εργαζομένων

Γιατροί, νοσηλευτές, αντιπροσωπείες εργατικών σωματείων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα συγκεντρώθηκαν το πρωί έξω από τα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ, Ιπποκράτειο, Θεαγένειο, Παπαγεωργίου, Παπανικολάου προκειμένου να απαιτήσουν άμεσα μέτρα ουσιαστικής ενίσχυσης της δημόσιας Υγείας. Επίσης η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΕΟΔΥ ενώ και σωματεία της Βιομηχανίας έκαναν παρέμβαση στην Υγειονομική Υπηρεσία της Περιφέρειας και συνταξιουχικές οργανώσεις στο ΙΚΑ Βότση.

Η γενναία χρηματοδότηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, οι μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών, το ξανάνοιγμα των νοσοκομείων «Λοιμωδών» και «Παναγία» και ακόμα η διεξαγωγή από τον ΕΟΔΥ μαζικών και επαναλαμβανόμενων τεστ, η αποσυμφόρηση μέσων μαζικής μεταφοράς, σχολικών αιθουσών και χώρων δουλειάς ήταν τα βασικά αιτήματα που πρόβαλαν, προκειμένου να προστατευτεί αποτελεσματικά ο λαός και να διασφαλιστεί η Υγεία του.

Αναδείχτηκαν οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης που, λειτουργώντας με τη λογική κόστους – οφέλους και με κύριο μέλημα την εξασφάλιση της κερδοφορίας των μεγαλοεπιχειρηματιών, δεν έκανε τίποτα ουσιαστικό προκειμένου να θωρακίσει την Υγεία, σπατάλησε τον χρόνο που της δόθηκε από την προηγούμενη καραντίνα και το μόνο που κάνει είναι να προπαγανδίζει την ατομική ευθύνη. Η κατάσταση είναι κρίσιμη και μόνο ο ίδιος ο λαός μπορεί να υπερασπίσει την υγεία του βγαίνοντας στο προσκήνιο και αγωνιζόμενος ενάντια στις εκάστοτε κυβερνητικές επιλογές που είναι θανατηφόρες.

Κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή, υποστηρίζουν τα σωματεία, τονίζοντας ότι δεν υποστέλλουμε τη σημαία του αγώνα, διαδηλώνουμε διεκδικούμε τηρώντας αποστάσεις και μέτρα προστασίας. Συνεχίζουμε δυναμικά τιμώντας την επέτειο της 17 Νοέμβρη, οργανώνοντας μέρα δράσης για την απαράδεκτη κατάσταση στα ΜΜΜ στις 19 Νοέμβρη, και κλιμακώνοντας με απεργία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στις 26 Νοέμβρη.

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ - ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ. ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ

Τα σωματεία που συμμετείχαν:

Συνδικάτο Οικοδόμων, ΕΝΙΘ, Δ’ ΕΛΜΕ, Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης, Σύλλογοι Εργαζομένων Νοσοκομείου Παπαγεωργίου - Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας Μακεδονίας Θράκης - Εργαζομένων ΥΜΑΘ - Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης - Εργαζομένων Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Σωματεία εργαζομένων Επισιτισμού – Μετάλλου – Χημικής Βιομηχανίας – Φαρμάκου – Τύπου Χάρτου - Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Συνταξιουχικές Οργανώσεις.



 


 ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου