Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

ΣΦΕΑ Κάλεσμα συμμετοχής στην πορεία του Πολυτεχνείου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

47 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ την ΕΞΕΓΕΡΣΗ του ΝΟΕΜΒΡΗ του 1973

Ο ΑΓΩΝΑΣ για «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!

Ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 (ΣΦΕΑ ), καλεί τους εργαζόμενους & τη νεολαία, να τιμήσουν την 47η επέτειο της Εξέγερσης του Νοέμβρη1973 συμμετέχοντας στην ΠΟΡΕΙΑ στην Αμερικάνικη Πρεσβεία τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας.

Να τιμήσουν τους νέους και τους εργαζόμενους που ξεπερνώντας το φόβο και αψηφώντας την τρομοκρατία, την αστυνομική βία και καταστολή, όρθωσαν το ανάστημά τους στα όργανα της στρατιωτικής Χούντας, παλεύοντας για την Ελευθερία τους, για μόρφωση, ψωμί, δουλειά, για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για το λαό και τον τόπο μας.

Δε θα αποδεχτούμε, στο όνομα του "Lockdown" για την αντιμετώπιση της πανδημίας, τη σιωπή, την αδράνεια, τον εφησυχασμό, όταν η κυβέρνηση της ΝΔ ξεδιπλώνει το σύνολο της αντιλαϊκής της πολιτικής. Όταν βλέπει την πανδημία ως ευκαιρία, για να προχωρήσει τα δικά της βάρβαρα αντιλαϊκά σχέδια. Να επαναφέρει, με άλλο όνομα και μορφή, το "Σπουδαστικό της Ασφάλειας". Όταν αξιοποιώντας την προβοκατόρικη δράση γνωστών περιθωριακών ομάδων, συκοφαντεί τους φοιτητές, τα συλλογικά τους όργανα και τους αγώνες τους. Όταν επιχειρεί έναν νέο γύρο καταστολής, με μέτρα που είχε έτοιμα από καιρό: Πανεπιστημιακή αστυνομία, κάρτες εισόδου, κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης κ.ά. Όταν σχεδιάζει να "βάλει χέρι" στο δικαίωμα των φοιτητών να οργανώνουν τη συλλογική τους πάλη, στους συλλόγους και τις λειτουργίες τους» υπογραμμίζει μεταξύ άλλων.

Γι' αυτό και καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία «να δώσουν, με τη συμμετοχή τους, συνολική απάντηση στην ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική, στη λιτότητα, τον αυταρχισμό, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, στα εμπόδια άσκησης των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, που είναι μέτρα θωράκισης της κερδοφορίας του κεφαλαίου, στα νέα εμπόδια που ορθώνονται στη μόρφωση των παιδιών των λαϊκών στρωμάτων, στην παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου, στην ένταση της αστυνόμευσης και της καταστολής των φοιτητικών και λαϊκών αγώνων».

Παράλληλα τονίζει πως «η προστασία της υγείας του λαού από τον κορονοϊό, δεν προασπίζεται με την "ατομική ευθύνη", τα "lockdown" και την εγκατάλειψη του δημόσιου συστήματος Υγείας» και πως απαιτείται αλλαγή πολιτικής.

Αναφέρεται στη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής αλλά και στην εκρηκτική κατάσταση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο που έχει δημιουργηθεί από τους ανταγωνισμούς μεγάλων ιμπεριαλιστικών κέντρων και χωρών στην περιοχή (ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, Ρωσία, Κίνα) και καταλήγει τονίζοντας πως «το σύνθημα του Πολυτεχνείου "Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία, ΕΞΩ οι ΗΠΑ - ΕΞΩ το ΝΑΤΟ", παραμένει επίκαιρο 47 χρόνια μετά.

Λέμε, Οχι στις βάσεις και τα πυρηνικά.

·Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στην Με-σόγειο και τη γύρω περιοχή.

·Παλεύουμε για να κλείσει η βάση της Σούδας και οι άλλες ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιω-τικές βάσεις.

·Καμία συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στοεξωτερικό, να γυρίσουν πίσω τα στρατεύματα που βρίσκονται εκτός συνόρων.

·Καμιά αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.

·Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων, δί-νοντας σύγχρονο περιεχόμενο στο σύνθημα «ΨΩΜΙ -ΠΑΙΔΕΙΑ -ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», ενάντια στουςιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, που γεννούν δυστυχία, πρόσφυγες και μετα-νάστες, ενάντια στη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτούς, ενάντια στον περιορισμό των συνδι-καλιστικών και πολιτικών ελευθεριών. Οι αγώνες δεν θα μπουν στο γύψο.

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ και ΕΜΠΝΕΕΙ τους ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ.

Για το Δ.Σ. του «Σ.Φ.Ε.Α. 1967-1974»

                                

                                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                       ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ              ΝΙΚΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου