Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020

Δεύτερο υπόμνημα απο τους Ακροναυπλιώτες ζητώντας να πάνε στην πρώτη γραμμή


Οι κρατούμενοι κομμουνιστές της Ακροναυπλίας υποβάλουν, 6/11/1940, και δεύτερο υπόμνημα στην κυβέρνηση Μεταξά, εκδηλώνοντας την υποστήριξή τους προς το Ανοιχτό Γράμμα του ΓΓ του ΚΚΕ Νίκου Ζαχαριάδη και ζητώντας για μια ακόμη φορά να σταλούν στο μέτωπο για να πολεμήσουν τους φασίστες εισβολείς.

Και πάλι, η απάντηση που θα πάρουν θα είναι αρνητική.

Οι κομμουνιστές κρατούμενοι της Ακροναυπλίας θα στείλουν ξανά σχετικό υπόμνημα στις 13 Νοεμβρίου, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Οι κρατούμενοι κομμουνιστές της Ακροναυπλίας: Δεύτερο υπόμνημα στην κυβέρνηση Μεταξά

 

1 σχόλιο:

  1. Οι κρατούμενοι κομμουνιστές της Ακροναυπλίας υποβάλουν, 6/11/1940, και δεύτερο υπόμνημα στην κυβέρνηση Μεταξά, εκδηλώνοντας την υποστήριξή τους προς το Ανοιχτό Γράμμα του ΓΓ του ΚΚΕ Νίκου Ζαχαριάδη και ζητώντας για μια ακόμη φορά να σταλούν στο μέτωπο για να πολεμήσουν τους φασίστες εισβολείς.

    Και πάλι, η απάντηση που θα πάρουν θα είναι αρνητική.

    Οι κομμουνιστές κρατούμενοι της Ακροναυπλίας θα στείλουν ξανά σχετικό υπόμνημα στις 13 Νοεμβρίου, χωρίς όμως αποτέλεσμα....... Η Αστική τάξη με το Μεταξά φόραγε πάντα τα Ταξικά γυαλιά της και δεν τα έβγαλε ποτέ. ΕΜΕΙΣ..... Ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ έγραψε τρία γράμματα για τον ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ στο 2ο και 3ο ΑΝΟΙΧΤΑ με τον ....αντισεχταριστή.... Μανιαδάκη να τα θάβει....ΓΙΑΤΙ..... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου