Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

«Καυγαδίζουν» για ψίχουλα και συμφωνούν με τα νέα «δώρα» προς το κεφάλαιο


ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ

Ευκαιρία για να ...φρεσκάρει το δήθεν «κοινωνικό» πρόσωπο της κυβέρνησης βρήκε ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, με αφορμή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας το οποίο συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής, αναμασώντας επί της ουσίας τα διάφορα «δώρα» που δίνονται προς το κεφάλαιο.

Το σχέδιο νόμου μειώνει τις ασφαλιστικές εισφορές κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες από το 2021, προκειμένου να απαλλάξει τους εργοδότες από ένα πρόσθετο «βάρος», αυτό της συμμετοχής στην ασφάλιση του εργαζόμενου.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε κυνικά πως το νομοσχέδιο «ενισχύει τα ταμεία των επιχειρήσεων», ενώ επιχείρησε να καλλιεργήσει την ακραία αυταπάτη ότι έτσι θα αυξηθούν τάχα οι θέσεις εργασίας, επειδή θα μειωθεί το μη μισθολογικό κόστος.

Ταυτόχρονα, διεμήνυσε προς το κεφάλαιο ότι το «μεταρρυθμιστικό» έργο της κυβέρνησης δεν θα ανασταλεί στις συνθήκες της πανδημίας και παρουσίασε τα επόμενα αντιλαϊκά νομοσχέδια που αποτελούν προτεραιότητα της κυβέρνησης, ήτοι τα σχέδια νόμου για την επαγγελματική εκπαίδευση, για το νέο χωροταξικό σχεδιασμό και για τις δημόσιες συμβάσεις.

Με αφορμή τον διπλασιασμό του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος μόνο για το μήνα Δεκέμβρη από την κυβέρνηση, αλλά και την κατάθεση αντίστοιχης τροπολογίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Κυρ. Μητσοτάκης και ο Αλ. Τσίπρας επιδόθηκαν σε μια «κοκορομαχία» για το ποιος έδωσε τα περισσότερα ψίχουλα διαχείρισης της πιο ακραίας φτώχειας.

Ακόμη πιο αποκρουστική ήταν η αντιπαράθεση τους για τα θύματα της πανδημίας και για τα χάλια της Υγείας, με τον πρωθυπουργό να πλέκει προκλητικά το εγκώμιο του ιδιωτικού τομέα που «ανταποκρίθηκε» στις ανάγκες της πανδημίας μετατρέποντας την σε νέο πεδίο κερδοφορίας. 

Ως προς την ουσία του νομοσχεδίου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «θετική» οποιαδήποτε μείωση του μη μισθολογικού κόστους, ψελλίζοντας μόνο ότι θα έπρεπε να επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι τον ΟΑΕΔ, δηλαδή να φορτωθεί με άλλο τρόπο στις πλάτες των εργαζομένων.

1 σχόλιο:

  1. Ασφαλώς και συμφωνούν. Η Αριστερά άνοιξε το δρόμο και ήρθε η δεξιά να ολοκληρώσει την σφαγή του λαού. Αυτός είναι διαχρονικά ο ρόλος του οπορτουνισμού όλων των αποχρώσεων. Τα καλύτερα πλυντήρια του καπιταλισμού σε ρόλο 5ης Φάλαγγας. Είναι Αδίστακτοι. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου