Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

Το παράδειγμα της Κούβας στον τομέα της υγείας

Ο αριθμός των θανάτων από τον κορονοϊό στις πλέον ανεπτυγμένες χώρες της Ευρώπης και στην Κούβα.

Πηγή: Παγκόσμια Τράπεζα

«Η πανδημία μας κόστισε, είχε μεγάλο αντίκτυπο στον κρατικό προϋπολογισμό, όμως εργαστήκαμε με βάση μια αρχή που είναι αδιαπραγμάτευτη: ότι το κυριότερο περιουσιακό στοιχείο της Κούβας είναι η ζωή των Κουβανών», 

 Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ  πρόεδρος της Κούβας 

Στην Κούβα των 11,2 εκατομμυρίων κατοίκων έχουν καταγραφεί συνολικά 2.191 κρούσματα του νέου κορωνοϊού και 83 θάνατοι. Καθώς οι 1.862 ασθενείς ανάρρωσαν και δύο αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στις χώρες του, τα ενεργά κρούσματα ανέρχονται πλέον στα 244.

Αλήθεια είναι, ότι η Κούβα, δεν είναι μια συνηθισμένη περίπτωση σε τίποτα και σίγουρα είναι ένα δυνατό παράδειγμα, σε ότι αφορά την πρόοδο της στον τομέα της Ιατρικής και βιοτεχνολογίας.

Με τα πρώτα σημάδια παγκοσμίως  της εξάπλωσης του Covid -19, η Κούβα άρχισε τις προετοιμασίες τόσο σε ότι αφορά την υλικοτεχνική υποδομή, αλλά και τις πολιτικές που θα έπρεπε να ακολουθηθούν για την καταπολέμηση του Covid 19.

Αρχικά μέτρα, μεταξύ άλλων, που διατηρούνται μέχρι σήμερα, είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας, η απολύμανση χεριών, η απόσταση  μεταξύ των ανθρώπων και η αποφυγή του συνωστισμού.

Στην συνέχεια, κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης, επίσης νυχτερινών κέντρων, καφέ, μπαρ, δημόσιων πισινών, παύση συγκοινωνιών, αστικών και υπεραστικών, κ.τ.λ.

Να υπενθυμίσουμε τις ιατρικές ταξιαρχίες που καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας πρόσφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν υπηρεσίες σε περισσότερες από 20 σε όλες τς ηπείρους.

Όλα αυτά τα μέτρα, ακλούθησαν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, το κλείσιμο των συνόρων και η προσωρινή παύση του Τουρισμού.

Ως χώρα που φιλοξενεί καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες και έχει ετήσια έσοδα περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια από τον τουρισμό, η Κούβα δεν δίστασε να θυσιάσει τους οικονομικούς δείκτες, προτάσσοντας την υγεία των πολιτών. Τα αεροδρόμια έκλεισαν για ένα ολόκληρο εξάμηνο, από τον Απρίλιο έως τα μέσα Οκτωβρίου, ενώ το λουκέτο παρατάθηκε για έναν επιπλέον μήνα στο αεροδρόμιο της Αβάνας, το οποίο άνοιξε σήμερα, Κυριακή 15/11.

Η χώρα δεν απαιτεί από τους ταξιδιώτες να κάνουν τεστ κορωνοϊού πριν αναχωρήσουν από τις πατρίδες τους, ωστόσο ενημερώνει τα ταξιδιωτικά γραφεία ότι οι τουρίστες θα υποβληθούν σε υποχρεωτικά τεστ κατά την άφιξη τους (τα θετικά κρούσματα απομονώνονται σε καραντίνα για δύο εβδομάδες), αλλά και σε επιδημιολογική παρακολούθηση όσο θα βρίσκονται στο νησί!

2 σχόλια:

  1. Στην Κούβα έγινε Σοσιαλιστική επανάσταση που νίκησε την 1η Γενάρη του 1959 ανατρέποντας την Φεουδαρχία και τον Καπιταλισμό ταυτόχρονα με όχημα την Κοινωνική συμμαχία. Κοινωνικοποίησαν τα μέσα παραγωγής ξήλωσαν το καπιταλιστικό κέρδος. Τα τελευταία 10 χρόνια έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση με σταδιακή εφαρμογή νόμων του Καπιταλισμού. Η Ανατροπή του Σοσιαλισμού δεν ολοκληρώθηκε ακόμα για αυτό και τα θετικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Οσο θα ξηλώνεται ο Σοσιαλισμός και θα βαθαίνει η επικράτηση του καπιταλιστικού κέρδους οι Κουβανοί θα βλέπουν όλο και καθαρότερα την καπιταλιστική κόλαση μπροστά τους. ΔΥΣΤΥΧΩΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. https://www.902.gr/eidisi/kosmos/243519/kataggellei-apokleismo-apo-ta-mme-mprosta-stis-ekloges Ολα εδώ πληρώνονται. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου