Μπαίνοντας στη νέα φάση των περιορισμών που επιβάλλει η κυβέρνηση, «ένα το κρατούμενο» είναι για το λαό η ενίσχυση της οργανωμένης πάλης, της διεκδίκησης μέσα από τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς για ουσιαστική προστασία της ζωής του. Για θωράκιση της Υγείας, μέσα από τη λήψη μέτρων σε σύγκρουση με την πολιτική που σε κάθε τέτοια διεκδίκηση απαντάει με γνώμονα το «κόστος» για το κράτος και το κεφάλαιο.
Γιατί αυτή είναι η πολιτική διαχείρισης της πανδημίας που φέρνει τον λαό, παρά τις θυσίες στις οποίες υποβλήθηκε, ξανά εκεί από όπου ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτη, και μάλιστα με ακόμα χειρότερους όρους, αφού έχει μεσολαβήσει η νομοθέτηση σωρού από βάρβαρα μέτρα.
Και τώρα που η κατάσταση φτάνει στο απροχώρητο, μόλις λίγα 24ωρα πριν φρακάρει τελείως το σύστημα και εξαντληθούν και οι τελευταίες κλίνες ΜΕΘ, η κυβέρνηση ρίχνει το «σύρμα» του γενικευμένου περιορισμού, ολοκληρώνοντας μια προδιαγεγραμμένη πορεία. Ταυτόχρονα, ξεκαθαρίζει ότι ο όποιος χρόνος κερδηθεί από το lockdown θα «κατατεθεί» στην αγορά των Χριστουγέννων, μπας και ανακάμψει έστω και λίγο ο τζίρος - όχι βέβαια για τα μικρομάγαζα, που τσακίζονται αυτή την περίοδο, αλλά για τις μεγάλες εμπορικές αλυσίδες. Δηλαδή πάλι στην πρώτη γραμμή των κριτηρίων της κυβέρνησης δεν είναι η ενίσχυση του συστήματος Υγείας και όλων των υποδομών που θα αποτρέψουν ένα τρίτο κύμα, αλλά η «αντοχή της οικονομίας», δηλαδή των επιχειρηματικών ομίλων. Κι αυτό ενώ ακόμα φουσκώνει το δεύτερο κύμα της πανδημίας και με τις προβλέψεις πιο δυσοίωνες από ποτέ. Το ίδιο άλλωστε έγινε και το καλοκαίρι με τον Τουρισμό, για τη στήριξη των ομίλων στο χώρο και σίγουρα όχι των μικρών επαγγελματιών, που έμειναν χωρίς εισόδημα.
Και την ίδια στιγμή με διάφορες αυθαιρεσίες η κυβέρνηση επιμένει να ρίχνει την ευθύνη στο λαό και τη νεολαία, να καλλιεργεί τον κοινωνικό αυτοματισμό, να επικαλείται τις όποιες πιθανές μεταλλάξεις του ιού για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Για να εμπεδώσει στους εργαζόμενους ότι τελικά το μόνο που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί είναι η πολιτική του αστικού κράτους. Λες και είναι θέσφατο το να κουτσουρεύεται η κρατική χρηματοδότηση για τα νοσοκομεία και την ΠΦΥ, το να μην προσλαμβάνονται γιατροί, νοσηλευτές, καθαρίστριες, το να λειτουργεί το σύστημα στα όριά του εδώ και χρόνια, περιμένοντας μοιραία τη στιγμή που μια πανδημία ή άλλο έκτακτο υγειονομικό γεγονός θα αποκαλύψει το ξεχαρβάλωμα σε όλο του το μεγαλείο. Ενα ξεχαρβάλωμα που υλοποιήθηκε από όλα τα αστικά κόμματα που κυβέρνησαν (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ) και από άλλα στηρίχθηκε ως στρατηγική, και θησαυρίζουν απ' αυτό οι επιχειρηματίες, τόσο άμεσα, ως έμποροι της Υγείας, όσο και έμμεσα, αφού μασουλάνε τα κονδύλια που εξοικονομούνται από τις δραματικές περικοπές.
Σήμερα, λοιπόν, αυτός ο αγώνας για τα στοιχειώδη, για την υγεία και τα εργατικά δικαιώματα, πρέπει να βλέπει μπροστά, να κερδίζει έδαφος η μάχη με τη ρίζα του κακού, που οδηγεί το λαό από σκληρά - βάρβαρα μέτρα σε φυσικές καταστροφές και από εκεί σε πανδημίες. Γιατί, σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες μας, με βάση τα επιτεύγματα της επιστήμης, της τεχνολογίας, όσων δηλαδή ο ίδιος ο εργαζόμενος άνθρωπος έχει δημιουργήσει, στο πλαίσιο μιας κοινωνίας οργανωμένης με κριτήριο ακριβώς αυτές τις δυνατότητες. Και για να γίνει αυτό, πρέπει η εργατική τάξη, όλος ο λαός να βάλουν σε οριστικό lockdown την αντιλαϊκή πολιτική συνολικά!
Οι μεγάλες μάχες είναι μπροστά: Το απεργιακό μέτωπο όλο και φουντώνει για την υγεία και τα δικαιώματα του λαού, για να πάρει η κυβέρνηση πίσω το νέο αντεργατικό τερατούργημα. Ο λαός μπορεί να τα καταφέρει και να βγει νικητής και από αυτήν τη δοκιμασία.
η κ. Σακελλαροπούλου ήταν φαίνεται αποφασισμένη να κάνει τα... δικά της στο τριήμερο. Αφού δεν τον ανάγκασε να πάρει πίσω και την απόφαση για την ακύρωση της παρέλασης πάλι καλά να λέμε... Και τελικά πέρασε της Προέδρου. Το πρόγραμμά της είναι αποκαλυπτικό. Πιο φορτωμένο δεν γίνεται. Αν έτσι είναι οι «διακριτικές», «λιτές» και «περιορισμένες» εμφανίσεις, τότε ας σκεφτούν οι ιθύνοντες και κυρίως η ίδια τι μήνυμα περνάει στους πολίτες ή πρώτη πολίτης της χώρας... Εκτός αν περιμένουν οι αξιωματούχοι να κοκκινίσει το πορτοκαλί για να... μαζευτούν. Μέχρι τότε οι συστάσεις φαίνεται αφορούν μόνο στους πολίτες. Αχ αυτή η ατομική ευθύνη, που δεν φτάνει στα... ψηλά.
ΑπάντησηΔιαγραφήVoria