Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

Ιστορικός περίπατος των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Δανία

Mε πνεύμα αγωνιστικής αισιοδοξίας, οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Δανία διοργάνωσαν το Σάββατο επίσκεψη στο μνημείο σοβιετικών που έπεσαν στη Δανία κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο νεκροταφείο Bispebjerg στο βόρειο μέρος της Κοπεγχάγης, όπου υπάρχουν τάφοι σοβιετικών που έπεσαν σε δανέζικο έδαφος, κατά κύριο λόγο στο νησί
Bornholm, το οποίο κατά τη λήξη του πολέμου τον Μάη του '45 χρησιμοποιήθηκε σαν σταθμός για την επιστροφή των χιτλερικών δυνάμεων από το ανατολικό μέτωπο, με αποτέλεσμα να βομβαρδιστεί από τα σοβιετικά στρατεύματα που παρέμειναν στο νησί μέχρι τον Απρίλη του 1946. Η σοβιετική παραμονή στο νησί γι' αυτή την περίοδο έχει χρησιμοποιηθεί επανειλημμένα από τους διαστρεβλωτές της Ιστορίας σαν σημείο αναφοράς στη γενικότερη αντικομουνιστική προπαγάνδα, με ανιστόρητες θεωρίες ότι το ΚΚ Δανίας επιθυμούσε την προσάρτηση του νησιού στη Σοβιετική Ένωση, ή για βιασμούς και εκτελέσεις των κατοίκων από τους σοβιετικούς κατακτητές.

Στο χαιρετισμό τονίστηκε η σημασία που έχει σήμερα η αποκάλυψη της αλήθειας για την προσφορά της ΕΣΣΔ και του Κόκκινου Στρατού στην Αντιφασιστική Νίκη και ότι «75 χρονιά μετά ακόμα φωτίζουν το δρόμο πραγματικής διεξόδου και για το σήμερα! Τιμάμε τον αγώνα τους διδασκόμαστε, εμπνεόμαστε, συνεχίζουμε! Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό, σε κάθε έκφανσή του, σε Ελλάδα και σε Δανία, αλλά και σε όλη την Ευρώπη, στοχεύουμε την πραγματική του ρίζα, το καπιταλιστικό σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει. Οι κομμουνιστές δεν θα σταματήσουμε να αντιπαλεύουμε κάθε αντικομμουνιστική επίθεση και προπαγάνδα. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε το σοσιαλισμό που γνωρίσαμε, όπου οι εργαζόμενοι είχαν ζήσει πρωτόγνωρες κατακτήσεις και την προοπτική του ως μονόδρομο για τους λαούς. Θα συνεχίσουμε αποφασιστικά τη δράση για την ανασύνταξη και αντεπίθεση του νεολαιίστικου και λαϊκού κινήματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου