Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020

«Τώρα είναι ώρα ευθύνης για όλους»

Απεργιακός αγώνας για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων μας

  Απεργία στις 26 Νοέμβρη όρισε η Εκτελεστική Επιτροπή του Εργατικού Κέντρου Αθήνας στη σημερινή της συνεδρίαση. Δεν είναι δυνατόν, αναφέρει, «την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ανακοινώνει lockdown, την ίδια στιγμή να επιμένει να καταθέσει νομοσχέδιο για την κατάργηση του 8ώρου! Στις κρίσιμες συνθήκες που διανύουμε καλούμε τα σωματεία μέλη μας και όλους τους εργαζόμενους της Αθήνας να δώσουν τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας. Παλεύουμε για άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας του λαού».

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «Οργανώνουμε ημέρα δράσης την Τρίτη 10 Νοέμβρη για την προστασία της υγείας του λαού, της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Προτείνουμε με ευθύνη κάθε σωματείου να οργανωθούν δράσεις στους χώρους δουλειάς πλατιάς ενημέρωσης και διεκδίκησης των αιτημάτων μας. Καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων, στις 4 μ.μ., στο υπ. Υγείας.

Οργανώνουμε παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 11 Νοέμβρη, στις 11 π.μ., στο υπ. Εργασίας με σκοπό η κυβέρνηση να μην καταθέσει το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο.

Συμμετέχουμε στην πορεία του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη.

Οργανώνουμε ημέρα δράσης την Πέμπτη 19 Νοέμβρη για τις αστικές συγκοινωνίες σε συντονισμό με τα σωματείου του χώρου».

«Όλες οι δράσεις θα παίρνουν υπόψη όλες τις υποδείξεις των ειδικών επιστημόνων για την προστασία της υγείας. Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε», καταλήγει η ανακοίνωση. (διαβάστε την ολόκληρη στο συνημμένο).

 Η τοποθέτηση της ΔΑΣ, στο Εργατικού Κέντρου Αθήνας

1 σχόλιο:

  1. ΑΠΕΡΓΙΑ 26 Νοέμβρη: Μπαίνουμε μπροστά για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων μας, για να μείνουμε δυνατοί στην πανδημία, για να μην περάσουν οι ανατροπές του αιώνα.

    Η κυβέρνηση αξιοποιώντας την πανδημία φέρνει νέα άγρια μέτρα.

    Να νεκρώσουν όλοι οι χώροι δουλειάς!

    Από το Tweet του ΠΑΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου