Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020

Η κυβέρνηση Βενιζέλου να προσπαθεί να καταπνίξει κάθε εορτασμό της Μεγάλης Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης


Κλίμα τρομοκρατίας επικρατεί στα κύρια εργατικά κέντρα της Ελλάδας, 7/11/1929, με την κυβέρνηση Βενιζέλου να προσπαθεί να καταπνίξει κάθε εορτασμό της Μεγάλης Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης.

Έχουν προηγηθεί δεκάδες «προληπτικές» συλλήψεις, ενώ ένοπλοι αστυνομικοί και δυνάμεις του στρατού περιπολούν τους δρόμους. Παρά τις απαγορεύσεις και την τρομοκρατία, ωστόσο, στην Αθήνα γίνονται 2 συγκεντρώσεις, στο εργοστάσιο φωταερίου και τη λαχαναγορά. Η αστυνομία επιτίθεται κατά των συγκεντρωμένων και συλλαμβάνει τον ομιλητή, τον οποίο όμως απελευθερώνουν οι εργάτες.

Ανάλογες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα, κ.α. εργατουπόλεις της Ελλάδας. Δεκάδες εργάτες σέρνονται τις επόμενες μέρες στα δικαστήρια στην Αθήνα, τον Πειραιά, την Ελασσόνα, το Αγρίνιο, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τον Βόλο και αλλού για παράβαση του Ιδιωνύμου.

 

1 σχόλιο:

  1. Η Αστική τάξη κατάλαβε αμέσως τον ταξικό κίνδυνο και έπαιρνε τα μέτρα της. Ανοιχτές διώξεις φυλακές εξορίες με το ένα χέρι και με το άλλο ύπουλη υπονομευτική διαβρωτική δουλειά φορώντας οπορτουνιστική προβιά. Το ΚΚΕ παράνομο απο το 1925 μέχρι το 1974 παράνομο με την αριστερά νόμιμη να σιγοντάρει και να ξεπλένει τον καπιταλισμό. Η ΕΣΣΔ τον Φασισμό τον νίκησε το 1945. Ανατράπηκε απο την Οπορτουνιστική αντεπανάσταση που πήρε κεφάλι μετά το 1945... λόγω των απωλειών του πολέμου και επίσημα μετά την 5η ΜΑΡΤΗ ΤΟΥ 1953....ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου