Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020

Φοράμε μάσκα, αλλά δεν σταματάμε να διεκδικούμε


Μπορεί να φοράμε μάσκα, αλλά δε σταματάμε να διεκδικούμε και να έχουμε καθαρή και ντόμπρα φωνή τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας σε συνέντευξη του στο «Mega» την Κυριακή 13 Δεκέμβρη, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτο το γεγονός ότι η κυβέρνηση αξιοποιεί την πανδημία για να περνάει σωρεία αντιλαϊκών μέτρων.

Δε μπορεί ο κόσμος να νοσεί, να ασθενεί είτε από Covid-19 είτε από άλλες ασθένειες και η κυβέρνηση να αφαιρεί εισόδημα και να αλλάζει εργασιακές σχέσεις σημείωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Επεσήμανε ότι εφόσον οι βασικές αιτίες υπερμετάδοσης του ιού είναι ενεργές, όπως σε μεγάλους χώρους δουλειάς, στα ΜΜΜ, σε διάφορες δομές που συνωστίζονται οι άνθρωποι, όπως οι δομές προσφύγων, τα στρατόπεδα και οι οίκοι ευγηρίας και δεν παίρνονται τα αντίστοιχα μέτρα, τα προβλήματα θα είναι ανοιχτά. Τόνισε ότι δεν αξιοποιήθηκε η ευθύνη που έδειξε ο ελληνικός λαός ώστε να παρθούν μέτρα από την κυβέρνηση για μαζικές προσλήψεις, υγειονομικών, για δημιουργία δομών, κλινών και ΜΕΘ, για επίταξη του ιδιωτικού τομέα.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας σημείωσε ότι οι τροπολογίες του ΚΚΕ, όπως η χορήγηση 600 ευρώ σε όλους τους άνεργους, θα μπορούσαν να ανακουφίσουν, ωστόσο απορρίφθηκαν από την κυβέρνηση.

Για το εμβόλιο υπογράμμισε ότι πρέπει να έρθουν στο φως οι συμβάσεις που έχει υπογράψει η ΕΕ με εταιρείες και να ενημερωθούν τα κόμματα. Τόνισε ότι το εμβόλιο και τα φάρμακα πρέπει να είναι δωρεάν, ασφαλή και προσιτά στον λαό καθώς μέχρι να υπάρξει ανοσία στον πληθυσμό, θα υπάρχουν άνθρωποι που θα νοσούν και δεν πρέπει να οδηγούνται στις ΜΕΘ, αλλά να προστατεύονται.

Σχετικά με τα ελληνοτουρκικά επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ έχουν συμφέροντα στην περιοχή, συγκρούονται με άλλα ανταγωνιστικά συμφέροντα ισχυρών μεγάλων ιμπεριαλιστικών κρατών, όπως της ΕΕ, Γερμανία και Γαλλία, τη Ρωσία, την Κίνα για τους δρόμους μεταφοράς ενέργειας, εμπορευμάτων κλπ.. Και η Ελλάδα, το Αιγαίο, η Κύπρος είναι σε αυτό το γεωπολιτικό σταυροδρόμι. Οι ΗΠΑ έχουν επιλέξει ως στρατηγικό σύμμαχο την Τουρκία και θέλουν πάση θυσία να την κρατήσουν στο ευρωατλαντικό στρατόπεδο σημείωσε ο Δ. Κουτσούμπας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου