Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

Δημιούργησε δύο πρωτότυπα χαρακτικά έργα με αφορμή την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος


Η ΤΟ Καλλιτεχνών της ΟΠ Αττικής της ΚΝΕ
δημιούργησε δύο πρωτότυπα χαρακτικά έργα με αφορμή την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

Τα χαρακτικά, που διατίθενται από την ΤΟ Καλλιτεχνών είναι χαραγμένα σε λινόλεουμ με την τεχνική της ξυλογραφίας. Χαράζεται δηλαδή η επιφάνεια με ειδικά εργαλεία και αφού περαστεί με μελάνη πιέζεται επάνω σε αυτήν το χαρτί και δημιουργείται το κάθε ξεχωριστό αντίτυπο.

Το ένα χαρακτικό απεικονίζει τον Λένιν με αφορμή την συμπλήρωση των 150 χρόνων από την γέννησή του και το άλλο χαρακτικό απεικονίζει μια σκηνή από την αγροτική ζωή της ελληνικής επαρχίας προηγούμενων δεκαετιών.

Λίγα λόγια για τη Χαρακτική, την τέχνη κατά την οποία χαράζεται ένα σχέδιο πάνω σε μια επιφάνεια, με σκοπό την δημιουργία αντιτύπων: Γίνεται κυρίως σε ξύλο (ξυλογραφία), μέταλλο (χαλκογραφία) και πέτρα (λιθογραφία) και υπάρχουν διάφορες άλλες τεχνοτροπίες. Ο χαράκτης είναι απαραίτητο να διαθέτει ζωγραφικές γνώσεις ώστε να είναι ορθό το σχέδιο και τεχνικές γνώσεις για τη διαδικασία της χάραξης. Ιδιαίτερα, αυτή η μορφή τέχνης είχε συμβολή στα δύσκολα χρόνια της παρανομίας, των διωγμών, του ένοπλου αγώνα. Με την ιστορία του Κόμματός μας, συνέδεσαν το όνομα τους σπουδαίοι Έλληνες χαράκτες.

Η χάραξη των έργων έγινε από τον Βασίλη Βλάχο, μέλος της ΚΝΕ και φοιτητή της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών.

Η διάθεση των έργων γίνεται μέσω της ΤΟ Καλλιτεχνών ή μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου kallitexnesattiki@hotmail.com.

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου