Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2020

Ολόγραμμα του Στάλιν στην σχολή αξιωματικών του Γιεκατερινμπούργκ


Στο Γεκατερίνμπουργκ, μια εικόνα του Στάλιν εμφανίστηκε στην πρόσοψη της Βουλής των Αξιωματικών

Καθώς οι ακτιβιστές έγραψαν στη σελίδα του κινήματος στο κοινωνικό δίκτυο VKontakte, ήθελαν να επιστήσουν την προσοχή στην πρωτοβουλία τους να αποκαταστήσουν το ανάγλυφο που απεικονίζει τον Στάλιν, ο οποίος προηγουμένως βρισκόταν στην πρόσοψη του Σώματος των Αξιωματικών. 

«Μπορείτε να αντιμετωπίσετε την προσωπικότητα του Ανώτατου Διοικητή με διαφορετικούς τρόπους, αλλά για πολλούς είναι σύμβολο της νίκης του λαού μας στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο, έναν από τους δημιουργούς του θριάμβου των ρωσικών όπλων εναντίον του εχθρού. 

Έτσι, ζητάμε από τον στρατό να αποκαταστήσει την ηθική, ιστορική και αρχιτεκτονική δικαιοσύνη και να επιστρέψει το ανάγλυφο του Τζόζεφ Στάλιν στην αρχική του θέση. 

Επιπλέον, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, το ανάγλυφο δεν χάθηκε, και μετά την αποσυναρμολόγηση βρίσκεται στα αρχεία του ALC ", - είπε ο διοργανωτής της δράσης, ακτιβιστής του κινήματος" Για την Αλήθεια "στο Yekaterinburg, Ivan Obydenko.


Το Ρώσικο κείμενο

В Екатеринбурге на фасаде Дома офицеров появилось изображение Сталина

Как активисты написали на странице движения в соцсети «ВКонтакте», таким образом они хотели обратить внимание на свою инициативу восстановить барельеф с изображением Сталина, который раньше располагался на фасаде Дома офицеров. 

«Можно по-разному относиться к личности Верховного главнокомандующего, но для многих он — символ победы нашего народа в Великой Отечественной войне, один из творцов торжества русского оружия над врагом. И поэтому мы просим военных восстановить моральную, историческую, а также архитектурную справедливость и вернуть барельеф Иосифа Сталина на прежнее место. Тем более, по нашей информации, барельеф не был утерян, а после демонтажа находится в архивах ОДО», — рассказал организатор акции, активист движения «За правду» в Екатеринбурге Иван Обыденко.

ZNAK

Η μετάφραση έγινε από google

...και θυμάστε ότι στις 18 Δεκέμβρη είναι τα γενέθλιά μου

Στάλιν

5 σχόλια:

  1. Οι πολυεθνικές πάντα φταίνε και σε αυτή την περίπτωση για την κακή μετάφραση
    Αννα Φραγκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ή ο Γκαγκάριν που δεν έμαθε Ρώσικα

      Αννα Φραγκ

      Διαγραφή
    2. Μη πειράζεται τον Γκαγκάριν μία χαρά είναι και χωρίς Ρώσικα δεν πειράζει... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  2. Να σε βοηθήσω, Γκαγκάριν, μεταφράζοντας σε στρωτά ελληνικά κι όχι —εξ ανάγκης, δεν σε κατηγορώ σε καμιά περίπτωση— σε «αυτοματισμένα»…

    Στην πρόσοψη της Λέσχης Αξιωματικών του Αικατερίνμπουργκ εμφανίστηκε απεικόνιση του Στάλιν.

    Όπως έγραψαν ενεργά μέλη της κίνησης στην ιστοσελίδα του κοινωνικού δίκτυου «ΒΚοντάκτε», θέλησαν με τον τρόπο αυτό να επισύρουν την προσοχή στην πρωτοβουλία που έχουν αναλάβει για την επανεγκατάσταση της ανάγλυφης απεικόνισης του Στάλιν που κοσμούσε την πρόσοψη της Λέσχης Αξιωματικών.

    «Μπορεί να διίστανται οι γνώμες αναφορικά με την προσωπικότητα του Ανώτατου Διοικητή, όμως για πολλούς είναι το σύμβολο της νίκης του λαού μας στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο, ένας από τους δημιουργούς του θριάμβου των ρωσικών όπλων επί του εχθρού. Και γι’ αυτό ζητάμε από τους στρατιωτικούς να επανορθώσουν την ηθική, ιστορική καθώς και αρχιτεκτονική ορθότητα και να επανεγκαταστήσουν το ανάγλυφο του Ιωσήφ Στάλιν στην αρχική του θέση. Ακόμα περισσότερο, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες μας, το ανάγλυφο δεν έχει χαθεί, αλλά μετά την αφαίρεσή του εναποτέθηκε και βρίσκεται στις αποθήκες αρχειακού υλικού της ΕΠΕ (Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης) που διαχειρίζεται τα περιουσιακά στοιχεία της Λέσχης», δήλωσε ο οργανωτής της ενέργειας αυτής, ενεργό μέλος της κίνησης «Για την Αλήθεια», Ιβάν Ομπιντένκο.


    Και γράμματα (κι όχι μόνο ελληνικά!) γνωρίζω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου