Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

Πέθανε ο Γουόλτ Ντίσνεϊ


Πέθανε, 15/12/1966, ο Αμερικανός καρτουνίστας, Γουόλτ Ντίσνεϊ, δημιουργός του Μίκυ Μάους και του Ντόναλντ Ντακ

Γεννήθηκε στις 5/12/1901.

Ο Ντίσνεϊ δημιούργησε πολλούς από τους αγαπημένους παιδικούς ήρωες, ενώ «ζωντάνεψε» στη μεγάλη οθόνη και πολλούς από τους ήρωες των γνωστών και παλιών παραμυθιών.

Στη διάρκεια του Β` Παγκόσμιου Πολέμου, ο Ντίσνεϊ γύρισε αρκετές ταινίες κατά παραγγελία του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, που προπαγάνδιζαν τον «αμερικάνικο τρόπο ζωής».

Σε μια βιογραφία που κυκλοφόρησε σχετικά πρόσφατα δίνεται πλήθος ντοκουμέντων και τεκμηριωμένων πληροφοριών που αποδεικνύουν τη στενή συνεργασία του Ντίσνεϊ με το FBI και το διαβόητο αρχηγό του, Εντγκαρ Τζ. Χούβερ. Μια συνεργασία που αφορούσε τη διοχέτευση πληροφοριών για τις πολιτικές απόψεις και τη συνδικαλιστική δράση υπαλλήλων της εταιρίας του, καθώς και συναδέλφων από άλλα στούντιο!

Ο Ντίσνεϊ υπήρξε ο επίσημος πληροφοριοδότης του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών στο Χόλιγουντ, πριν προαχθεί σε «Ειδικό Πράκτορα Καταγγελιών», βαθμό που λίγοι κατείχαν την ψυχροπολεμική εκείνη περίοδο και αφορούσε διευρυμένες αρμοδιότητες στο κυνήγι «κομμουνιστών και λοιπών ανατρεπτικών στοιχείων».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου