Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

Το «Σπίτι του Αγωνιστή» χρειάζεται τη στήριξη όλων μας



Αγαπητοί συναγωνιστές

Έχουμε διανύσει ήδη 45 ημέρες έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Κορονοϊού COVID-19.
Με τις προσπάθειες του ΔΣ, αλλά πρωτίστως των εργαζομένων έχει προστατευθεί η υγεία των φιλοξενουμένων παρότι η κρατική βοήθεια προς όλες τις Μονάδες Φιλοξενίας Ηλικιωμένων είναι υποτυπώδης. Φιλοδοξούμε και το επόμενο διάστημα με την ίδια επιτυχία να μείνει ο ιός έξω από «Σπίτι του Αγωνιστή», και να είμαστε όλοι υγιείς και μετά την πανδημία.

Η προσπάθεια αυτή όμως δε είναι χωρίς κόστος. Τα έξοδα για την προμήθεια όλων των αναγκαίων υλικών, αντισηπτικών, μασκών, γαντιών, απορρυπαντικών έχουν εκτοξευθεί λόγω των συνθηκών κερδοσκοπίας στην αγορά. Η άνοδος των τιμών σε όλα τα προϊόντα, ο παρατεταμένος χειμώνας έχει επιπτώσεις στα έξοδα θέρμανσης, το ίδρυμα δεν υπόκειται σε καμιά από τις ευεργετικές διατάξεις των επιχειρήσεων, αντίθετα έχει απώλειες εσόδων από τα ενοίκια που εισπράττει λόγω της μείωσης τους κατά 40% για τουλάχιστον 2 μήνες (Μάρτιος- Απρίλιος).

Η κατάσταση αυτή δημιουργεί πρόσθετες δυσκολίες στην ομαλή λειτουργία του Ιδρύματος. Το ΔΣ έγκαιρα φρόντισε για να μην υποβαθμιστεί κατά κανένα τρόπο η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους φιλοξενούμενους αγωνιστές. Σε αυτή την προσπάθεια σας καλούμε να συμβάλλετε με όλους τους τρόπους που μπορείτε, οικονομική ενίσχυση, τρόφιμα, είδη υγιεινής, κλπ. για να σταθεί όρθιο το «Σπίτι του Αγωνιστή» στις δύσκολες αυτές συνθήκες.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς το Δ.Σ.
του ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ

Λογαριασμός ΕΘΝΙΚΗΣ  ΤΡΑΠΕΖΑΣ  040/768014-73

Λογαριασμός ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ  5023-048023-175

 “Το σπίτι του Αγωνιστή”

Ιδρυμα Περίθαλψης Ηλικιωμένων Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης «Το Σπίτι του Αγωνιστή».

Πρόκειται για ένα κοινωφελές ίδρυμα, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα (εγκρίθηκε με Προεδρικό Διάταγμα) και σκοπό έχει την παροχή βοήθειας (ηθικής, πνευματικής και υλικής), συμπαράστασης και περίθαλψης σε ηλικιωμένους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του αντιφασιστικού - δημοκρατικού αγώνα του λαού μας.


Η μονάδα λειτουργεί στον Αγιο Δημήτριο (Μπραχάμι), στην οδό Ομήρου 35, σε τριώροφο κτίριο ιδιοκτησίας του Ιδρύματος, που χτίστηκε με δωρεές και συντηρείται με τον ίδιο τρόπο.


Ο εθελοντισμός αποτελεί στάση ζωής για το Ίδρυμα. Ομως το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζει δυσκολίες στην εξασφάλιση των απαραίτητων εσόδων για την όσο το δυνατόν καλύτερη και εύρυθμη λειτουργία του.

Το Ιδρυμα αποτελεί μια κατάκτηση και χρειάζεται να γίνει υπόθεση όλων μας όχι απλά η συνέχιση της λειτουργίας του, αλλά και η αναβάθμισή του, αφού η πολιτεία δεν δίνει στην ουσία καμιά βοήθεια. Εργατικά σωματεία, άλλοι μαζικοί φορείς και ο καθένας μας ξεχωριστά, μπορούν να εκδηλώσουν έμπρακτα τη στήριξή τους.

1 σχόλιο:

  1. Σιγά μη δώσει το Αστικό κράτος σε αυτούς που το πολέμησαν. Αυτό πραγματικά είναι καθήκον όλων μας απέναντι σε αυτούς τους συντρόφους μας. Πρέπει να βοηθήσουμε όλοι μας ανάλογα με τις δυνατότητες. Δεν πρέπει με τίποτα να τους εγκαταλείψουμε. Είναι θέμα τιμής. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου