Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

«Απογειώνεται» η «στρατηγική συνεργασία» με το κράτος-δολοφόνο

Η ενδυνάμωση της ούτως ή άλλως ιδιαίτερα αναβαθμισμένης τα τελευταία χρόνια «στρατηγικής συνεργασίας» της Ελλάδας με το κράτος-δολοφόνο βρίσκεται στο επίκεντρο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στο Ισραήλ ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, σε μια περίοδο που χοντραίνει το «παιχνίδι» στην περιοχή της Αν. Μεσογείου και «τρέχουν» οι αμερικανοΝΑΤΟικές διευθετήσεις.
Στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπ. Νετανιάχου, συζητήθηκαν η ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας, ο αγωγός «East Med» και η συνεργασία σε μια σειρά άλλους τομείς για τους οποίους υπάρχει ενδιαφέρον από τους επιχειρηματικούς ομίλους. Επίσης, συμφωνήθηκε ότι από την 1η Αυγούστου θα μπορούν να επισκεφθούν την Ελλάδα Ισραηλινοί τουρίστες.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, η οποία «αποτελεί απειλή για την περιφερειακή σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή». Υπερασπιζόμενος τις διάφορες μορφές τριμερούς συνεργασίας που έχει αναπτύξει η ελληνική αστική τάξη, στη βάση και των επικίνδυνων αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδίων, δήλωσε πως «εμείς πάντα θα επιδιώκουμε την ειρήνη, με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο» και πρόσθεσε πως «έτσι ακριβώς έκανε η χώρα στην υπογραφή της ΑΟΖ με την Ιταλία πριν μερικές ημέρες». 

Από την πλευρά του, ο Μπ. Νετανιάχου δήλωσε πως «το πιο σημαντικό ζήτημα που συζητήθηκε» είναι το μήκος του αγωγού «East Med».

Κατά την επίσκεψη του ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει σειρά επαφών σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη με πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες του Ισραήλ, αλλά στο επίσημο  πρόγραμμα του Έλληνα πρωθυπουργού δεν περιλαμβάνεται συνάντηση με την Παλαιστιανιακή Αρχή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου