Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 9 Αυγούστου 2020

Έστειλα στο κόμμα, δέκα μάρκα ακόμα.


Αρπάχτε τα, αλλά… «εντίμως» 
με χορηγίες από τα αφεντικά

Η λέξη «μίζα»  στη γλώσσα τους λέγεται «χορηγία», για το λόγο αυτό και ο νόμος τους, που  ψηφίστηκε στη Βουλή στις 16 Οκτώβρη 2014 – από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, «ευλογεί» και επίσημα την ανοιχτή χρηματοδότηση κομμάτων από επιχειρήσεις.

 Αίρει την απαγόρευση που ισχύει στη χρηματοδότηση κομμάτων από μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, αλλά προσφέρει και φοροαπαλλαγές σε επιχειρήσεις που χρηματοδοτούν κόμματα!

Από τη άλλη υποχρεώνει τα κόμματα να παραδίδουν πλήρη στοιχεία, από ονοματεπώνυμο μέχρι ΑΦΜ και αριθμό ταυτότητας, για κάθε φίλο ή μέλος τους που προσφέρει ενίσχυση στο κόμμα ακόμα και για κουπόνια του ενός ή δυο ευρώ!

Η κυβέρνηση ξεκινώντας την εφαρμογή αυτού του αντιδραστικού νόμου, έβαλε πρόστιμο στο ΚΚΕ, το 4% επί της ετήσιας κρατικής του επιχορήγησης.

«Γράμματα από τη Γερμανία»

«Έστειλα στο κόμμα,

δέκα μάρκα ακόμα.

Μη γράψουν τ’ όνομά μου,

μόνο τ’ αρχικά μου.

Όχι πως φοβάμαι,

τι εργάτης θα 'μαι

για τόσα όμως δεν κάνει

να χαλάν μελάνι.»


Του Φώντα Λάδη

Στα πρόστιμα τους απαντάμε με ενίσχυση του ΚΚΕ

Μετανάστες και μετανάστριες από τη Γερμανία στέλνουν στο Κόμμα τους, το ΚΚΕ, το ποσό των 2350 ευρώ μέσω της ΚΟ Κεντρικής Ευρώπης του ΚΚΕ.

Μέλη και φίλοι του  ΚΚΕ και της ΚΝΕ από τη Σκανδιναβία αντιδρώντας άμεσα στην επιβολή προστίμου στο ΚΚΕ, το ποσό των 2.650 ευρώ σαν πρώτη δόση.

Τα μέλη της Τ.Ε. Ιωαννίνων του ΚΚΕ, έκτακτη οικονομική ενίσχυση 300 ευρώ. Καλούν πλατιά τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ να αντιδράσουν ώστε αυτός ο νόμος να μείνει στα χαρτιά, να καταργηθεί, να μην επηρεάσει ούτε στο ελάχιστο το Κόμμα μας.

Σύντροφοι και φίλοι από τη Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ στην Τσεχία ως άμεση απάντηση στην εφαρμογή του απαράδεκτου νόμου για τα οικονομικά των κομμάτων και της επιβολής προστίμου στο ΚΚΕ, προσφέρουν έκτακτη εισφορά το ποσό 800 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος. 

Η ΤΟ Μεσογείων - Λαυρεωτικής του ΚΚΕ, απαντάει συνεισφέροντας σε αυτό 1860 ευρώ.

Τα μέλη του Γραφείου της ΤΕ Βορειοδυτικής Αττικής του ΚΚΕ, εισφέρουν έκτακτα για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ το ποσό των 200 ευρώ. 

Τα μέλη του Τομεακού Συμβουλίου της ΤΟ ΑΣΟΕΕ της Περιφερειακής Οργάνωσης Σπουδάζουσας Αθήνας της ΚΝΕ, εισφέρουν έκτακτα για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ το ποσό των 300 ευρώ.

Η ΟΠ Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδας της ΚΝΕ, έκτακτη εισφορά των 1000 ευρώ για την ενίσχυση του Κόμματος.

ΥΓ.  Να θυμίσουμε ότι  ο  Νικηφορίδη στήθηκε στον τοίχο με την «κατηγορία» ότι μάζευε υπογραφές κατά των πυρηνικών και ότι διοργάνωνε «εράνους», υπέρ της ειρήνης.

1 σχόλιο:

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου