Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020

Με όχημα την πανδημία, η κυβέρνηση φροντίζει για τη θωράκιση του κεφαλαίου και τσακίζει τα εργατικά δικαιώματα

Δέσμη μέτρων που στόχο έχουν να θωρακίσουν την κερδοφορία του κεφαλαίου και να τσακίσουν τα λαϊκά-εργατικά δικαιώματα, εν μέσω πανδημίας και της οικονομικής κρίσης που επίσπευσε η εμφάνισή της, εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ, με τον πρωθυπουργό σήμερα να προΐσταται νέας έκτακτης τηλεδιάσκεψης με τους αρμόδιους υπουργούς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η γενικευμένη χρήση των αναστολών συμβάσεων εργασίας επιστρέφει μέχρι τις 30 Σεπτέμβρη, η «Συν-Εργασία» ενισχύεται και επεκτείνεται στους εποχικούς εργαζόμενους μέχρι τις 15 Οκτώβρη, ενώ χιλιάδες εποχικές επιχειρήσεις απολαμβάνουν 100% επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών μέχρι και τον Σεπτέμβρη.

Πρόκειται για τρία μέτρα που έχουν ήδη θεσμοθετηθεί με τις απαράδεκτες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) το προηγούμενο διάστημα από την κυβέρνηση, ενώ στο τραπέζι, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται και νέα μέτρα, τα οποία θα ανασύρονται σταδιακά, ανάλογα με την πορεία της πανδημίας.

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, δεν αποκλείεται τον Σεπτέμβρη, να γίνει νέα χρονική επέκταση του μέτρου των αναστολών ακόμη και μέχρι το τέλος του έτους, για διάφορους κλάδους ή και του μηχανισμού «Συν-Εργασία». Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται νέο πακέτο προς τους εποχικούς εργαζόμενους, οι οποίοι είναι οι πλέον πληττόμενοι, αφού το προηγούμενο διάστημα κλήθηκαν να δουλέψουν για 9 ευρώ την ώρα (!) (ξενοδοχοϋπάλληλοι), ενώ υπέστησαν τραγικές καθυστερήσεις στην καταβολή του επιδόματος.

Η κυβέρνηση εξετάζει ακόμα πρόγραμμα νέων προσλήψεων, με απευθείας ζεστό χρήμα στους επιχειρηματίες, στους οποίους το κράτος θα επιδοτεί το κόστος των ασφαλιστικών εισφορών, όπως και νέα αναστολή καταβολής εισφορών κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου