Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

«Σήμερα οι φωνές των μαθητών ακούστηκαν δυνατά!»


Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης, χαιρετίζει τις μαθητικές κινητοποιήσεις των μαθητών των 1ου και 2ου ΓΕΛ Πολίχνης, 1ου και 2ου Γυμνασίου Πολίχνης, 1ου, 2ου, 3ου και 4ου ΓΕΛ Σταυρούπολης, 1ου, και 2ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, 2ου Γυμνασίου Σταυρούπολης, 1ου, 2ου, 3ου, 4ου και 6ου Γυμνασίου Εύοσμου, 1ου και 2ου ΓΕΛ Εύοσμου, 1ου και 3ου Γυμνασίου Κορδελιού, ΕΠΑΛ Κορδελιού, 1ου και 2ου ΓΕΛ Συκεών, 1ου, 2ου και 3ου Γυμνασίου Συκεών, του ΓΕΛ Μαγνησίας, του 3ου Γυμνασίου Εχεδώρου, του ΕΠΑΛ Λαγκάδα, του 2ου Γυμνασίου Κάτω Τούμπας, του 27ου και το 28ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης και πολλών άλλων σχολείων της περιοχής, που σήμερα κινητοποιήθηκαν απαιτώντας:

  • Όριο έως 15 μαθητές ανά τμήμα.

  • Άμεσες προσλήψεις καθηγητών.

  • Μόνιμο προσωπικό καθαριότητας.

  • Κατάργηση της Τράπεζας θεμάτων.

  • Όχι κάμερες στα σχολεία μας.

Παράλληλα, καλεί σε μαζική συμμετοχή στη μαθητική πορεία την Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη στις 10.30 στο άγαλμα Βενιζέλου.

Στην ανακοίνωσή της σημειώνει: «Οι μαθητές μέσα από συζητήσεις και συντονισμένη οργάνωση του αγώνα μας, καταφέραμε και κάναμε μεγάλες κινητοποιήσεις και καταλήψεις σχολείων, βγήκαμε στους δρόμους και δώσαμε μαχητική απάντηση ενάντια στη κυβέρνηση διεκδικώντας άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας μας! Ως Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση διάφορων ΜΜΕ που προσπάθησαν να διαστρεβλώσουν το δίκαιο αγώνα μας λέγοντας ότι "οι μαθητές αντιδρούν στη χρήση μάσκας"! Η μαζική συμμετοχή των μαθητών απέδειξε ότι οι μαθητές δεν τσιμπάμε ούτε στη συκοφάντηση των μαθητικών αγώνων που καλλιεργεί η κυβέρνηση, αλλά ούτε και στη τρομοκρατία και το φόβο που θέλουν να σπείρουν στους μαθητές για να μην σηκώσουμε κεφάλι, να μην παλέψουμε για τα αυτονόητα! Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα μας σταματήσουν! Σήμερα η φωνή μας ακούστηκε:

Κάτω από την μάσκα έχουμε φωνή, μόρφωση - υγεία για κάθε μαθητή!

Δεν σταματάμε! Συνεχίζουμε ακόμη πιο αποφασιστικά τον αγώνα μας! Εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Θεσσαλονίκης καλούμε όλους τους μαθητές, τα 5μελή και 15μελή όλων των σχολείων της περιοχής να συντονιστούν! Μόνο έτσι θα καταφέρουμε ο αγώνας μας να έχει αντοχή, διάρκεια, να μη μας βάζει κανένας στο χέρι!».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου