Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

«Επίταξη… στα λεφτά σας»

Επικίνδυνος…

«Εχουμε πόλεμο», αλλά «η μέρα της απελευθέρωσης από την πρωτόγνωρη παγκόσμια περιπέτεια έρχεται πιο κοντά», σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος μοίρασε και χτες απλόχερα προσδοκίες ότι όπου να 'ναι θα φανεί το «φως στην άκρη του τούνελ». Την ίδια ώρα που επιστήμονες προειδοποιούν για 3ο ή και 4ο κύμα της πανδημίας, μέχρι να επιτευχθεί ανοσία στον πληθυσμό, ακόμα κι αν ο εμβολιασμός ξεκινήσει αύριο, η κυβέρνηση αξιοποιεί τις ειδήσεις σχετικά με το εμβόλιο για να καλλιεργήσει κάλπικες προσδοκίες και εφησυχασμό ότι η πανδημία φτάνει σύντομα στο τέλος της.

 ... εφησυχασμός

Η σκοπιμότητα είναι προφανής: Την ώρα που το δημόσιο σύστημα Υγείας καταρρέει, αποκαλύπτοντας τις τεράστιες ευθύνες της σημερινής και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων για την πολιτική που μας έφερε ως εδώ, την ώρα που η διαχείριση της πανδημίας συνεχίζει να γίνεται με λογικές «κόστους - οφέλους», όπως δείχνει και ο νέος προϋπολογισμός για την Υγεία, την ώρα που η κυβέρνηση κωφεύει ακόμα και στα αυτονόητα αιτήματα των υγειονομικών και του λαού, την ώρα που η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια τροφοδοτούν την αγανάκτηση για την άρνηση του κράτους να αναλάβει τις ευθύνες του και να προστατέψει την υγεία του λαού, το «παραμύθι» τού «κάντε υπομονή, τα κεφάλια μέσα και σε λίγο βγαίνουμε από το τούνελ» δεν είναι μόνο επικίνδυνος εφησυχασμός, αλλά και προκλητική προσπάθεια ξεπλύματος της αντιλαϊκής πολιτικής και χειραγώγησης της δυσαρέσκειας που μεγαλώνει. Τίποτα απ' αυτά δεν μπορεί να γίνει ανεκτό από τους εργαζόμενους. Κι αυτό το μήνυμα θα πρέπει να ακουστεί δυνατά στην απεργία της Πέμπτης!

Αδικία

«E, δεν είμαστε και σοβιετία!», εξανέστη ο υπουργός Υγείας, Β. Κικίλιας, για το ζήτημα της επίταξης του ιδιωτικού τομέα Υγείας χωρίς αποζημίωση, αίτημα του εργατικού - λαϊκού κινήματος που επίμονα αρνείται να υλοποιήσει η κυβέρνηση, με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα. Βέβαια, το ότι δεν είμαστε «σοβιετία» το ζει με τον πλέον τραγικό τρόπο ο λαός μας, όπως και σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο. Ούτε «με το κιάλι» δεν βλέπει την ασύγκριτη υπεροχή του σοσιαλισμού, και στο ζήτημα αυτό, το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα που υπερασπίζονται και που δεν διστάζει να βάλει στο ζύγι του κέρδους την υγεία και τη ζωή του λαού, όπως κάνουν οι ίδιοι, παζαρεύοντας νέα δωράκια με τους κλινικάρχες. Μέσα σε αυτούς βέβαια είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ, που τη μια μέρα προτείνει κοινό υπουργό Υγείας και «κοινό σχέδιο» με την κυβέρνηση και την επόμενη φοράει «φιλολαϊκή» προβιά και καλεί σε «αντιδεξιά» μέτωπα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, που και η δική του κυβέρνηση άφησε ρημαδιό, ενισχύοντας τους κάθε λογής κλινικάρχες. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι και στο θέμα της «επίταξης» μιλάει για αποζημίωση του ιδιωτικού τομέα, παζαρεύοντας απλά το «τίμημα». Μάλιστα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Σαντορινιός έφτασε να λέει για το θέμα της «επίταξης» ότι είναι ...αδικία όσοι κλινικάρχες μέχρι σήμερα έδιναν τις κλινικές τους να παίρνουν 800 ευρώ ανά κρεβάτι κι όσοι δεν θέλουν να διαθέσουν τις κλίνες τους να αποζημιώνονται με 1.600 ευρώ, με βάση τη νέα διάταξη της ΝΔ! Το σάπιο σύστημά τους όντως δεν παίρνει καμία γιατρειά. Μόνο ανατροπή.

 

2 σχόλια:

  1. Αν ψάχνετε κατσαρίδες και τρωκτικά θα τα βρείτε στους κλινικάρχες που αρνούνται να δώσουν κλίνες την ώρα που έχουμε ένα νεκρό ανά 20 λεπτά και παζαρεύουν με ένα κράτος που έχει χάσει τον μπούσουλα και αργεί εγκληματικά.

    — ELLINOFRENEIA (@Ellinofreneia) November 19, 2020

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικά γίναμε «Σοβιετία»

    "120 εκατομμύρια στην Aegean που θα πληρώσει ο λαός"

    ΔΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου