Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

Επικίνδυνο για τον λαό μας το 27ο «ΝΑΤΟικό Κέντρο Αριστείας» στη βάση της Σούδας

Το λογότυπο του «Κέντρου Αριστείας Ενοποιημένης Αντιαεροπορικής και Αντιπυραυλικής Άμυνας» (Πηγή: ΓΕΕΘΑ)

Σύμφωνα με ανάρτηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στο Τwitter: «Σε λιγότερο από ένα χρόνο ολοκληρώθηκε η διαπίστευση του Κέντρου Αριστείας IAMD CoE από το NAC. Καινούργιο μέλος στη Συμμαχική Οικογένεια, έτοιμο να προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες σε έναν πολύ κρίσιμο τομέα».

Η αρχική απόφαση για τη δημιουργία αυτού το κέντρου πάρθηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2016.

Στη βάση της Σούδας, στο δολοφονικό ορμητήριο των ΑμερικανοΝΑΤΟικών, εκτός από το Κέντρο Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ), δημιουργείται ένα νέο κέντρο αριστείας «Ενοποιημένης Αντιαεροπορικής και Αντιπυραυλικής Άμυνας» (IAMD CoE – Integrated Air and Missile Defense Centre of Excellence), το 27ο ΝΑΤΟικό Κέντρο Αριστείας από το North Atlantic Council (NAC). Σε αυτό το κέντρο επικεφαλής χώρα είναι η Ελλάδα και συμμετέχουν οι Βουλγαρία, Ρουμανία, Τουρκία και Τσεχία.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το ΝΑΤΟ το 2004 αποφάσισε να ιδρύσει Δίκτυο Κέντρων Αριστείας (COE). Σύμφωνα με τους ΝΑΤΟικούς, σκοπός τους είναι η επιμόρφωση και η αναβάθμιση της εκπαίδευσης των Ενόπλων Δυνάμεων των χωρών-μελών του.

Επομένως η «αριστεία» στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ δημιουργήθηκε με σκοπό οι ανακαλύψεις της επιστήμης και της έρευνας, τα νέα εξελιγμένα οπλικά συστήματα να χρησιμοποιηθούν από τις Ένοπλες Δυνάμεις των ιμπεριαλιστικών χωρών και οργανισμών, για να είναι ακόμα πιο «αποτελεσματικές» οι δολοφονικές αποστολές και επεμβάσεις σε βάρος των λαών, με σκοπό την προώθηση των συμφερόντων του κεφαλαίου.

Ορισμένα από αυτά τα Κέντρα Αριστείας είναι το «Κέντρο Αριστείας για Επιχειρήσεις σε Αβαθή και Περιορισμένα Ύδατα» στη Γερμανία, η «Διασυμμαχική Ναυτική Διοίκηση» (MARCOM) με έδρα το Ην. Βασίλειο, το «Κέντρο Αριστείας για Μεικτές Διακλαδικές Επιχειρήσεις Εκτοξευόμενες από τη Θάλασσα» (CJOS COE) στις ΗΠΑ, το «Κέντρο Αριστείας Θαλασσίου Ναρκοπολέμου» (NMW COE) στο Βέλγιο, το «Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής» (NMIOTC) στην Κρήτη, το «Κέντρο Αριστείας Ναυτικής Ασφάλειας» (MARSEC COE) στην Τουρκία, το «Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών και Πειραματισμού» (CMRE) στην Ιταλία, το «Τεχνολογικό Κέντρο των Γερμανικών ΕΔ για Ναυτικές Μονάδες και Ναυτικά Όπλα», το «Ίδρυμα για την Πολιτική Ασφαλείας» (ISPK) στη Γερμανία.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγάλες. Αποδεικνύεται περίτρανα ότι οι αστικές κυβερνήσεις με όλους τους τρόπους ενισχύουν την παρουσία και τη χρησιμοποίηση στρατιωτικών υποδομών της χώρας μας προς όφελος των ΑμερικανοΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστών.

Ο λαός μας δεν πρέπει να συνεχίσει να ανέχεται αυτή την κατάσταση.

Χρειάζεται να δυναμώσει τον αγώνα του για να κλείσουν όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις στη χώρα μας και η βάση της Σούδας.

Οι κίνδυνοι για τον λαό μας, αλλά και για τους γειτονικούς λαούς είναι μεγάλοι.

Αποδέσμευση τώρα από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Ο λαός μας να πάρει την υπόθεση στα χέρια του.

Βασίλης Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου