Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

Το εμβόλιο αντί για δημόσιο αγαθό είναι στην ιδιοκτησία επιχειρηματικών ομίλων


Οι λαοί ζουν τις συνέπειες μιας τραγικής αντίφασης, όπου «έχουμε το αποτέλεσμα μιας συλλογικής, ερευνητικής, σπουδαίας εργασίας και αυτό είναι το εμβόλιο, το οποίο αποτέλεσμα δεν είναι δημόσιο αγαθό αλλά είναι στην ιδιοκτησία μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που ήδη έχουν τσεπώσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από τους ευρωπαϊκούς λαούς», σημείωσε μεταξύ άλλων, ο Νίκος Ρεμπάπης, μέλος του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στο κανάλι «Κόντρα». 

Είπε πως αντί να γίνεται κριτήριο το πώς θα σωθούν ανθρώπινες ζωές, γίνεται κριτήριο το κέρδος, οι γεωπολιτικοί ανταγωνισμοί, αλλά και το ποιος θα έχει το εμβόλιο. Και αυτό το κριτήριο, αυτό της αγοράς, «εφαρμόζεται και σε κάθε πλευρά της διαχείρισης της πανδημίας», τόνισε και πρόσθεσε πως γι' αυτό η κυβέρνηση αρνείται να πάρει μέτρα θωράκισης του συστήματος Υγείας, στα σχολεία, στους χώρους δουλειάς, στα ΜΜΜ.

Στάθηκε επίσης στο ότι η ΕΕ αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα τα συμβόλαια με τις εταιρείες, επισημαίνοντας πως αυτό το οικοδόμημα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης «έχει γραμμένο στα παλιά της τα παπούτσια την υγεία των λαών της Ευρώπης». 

Σε ό,τι αφορά την απαγόρευση των συναθροίσεων και το σημερινό φοιτητικό συλλαλητήριο, ο Ν. Ρεμπάπης υπενθύμισε ότι ανάμεσα στους φοιτητές που διαμαρτύρονται, είναι και αυτοί της Ιατρικής που με αποφάσεις των Συλλόγων τους έχουν δηλώσει πως εθελοντικά θα συμβάλουν στη μάχη ενάντια στην πανδημία, που διοργανώνουν αιμοδοσίες και που η κυβέρνηση στερεί το δικαίωμα να μάθουν την επιστήμη τους με τα κλειστά πανεπιστήμια. «Η κυβέρνηση τις απαγορεύσεις να τις απευθύνει εκεί που θα βρει πειθάρχηση», ανέφερε και συμπλήρωσε πως με «την οργανωμένη διεκδίκηση, με την αντιπαράθεση, με τις λαϊκές διαδηλώσεις δεν θα ξεμπερδέψει, τουλάχιστον όσο υπάρχει ΚΚΕ και ΚΝΕ. Και θα μπαίνουμε μπροστά ώστε αυτή η απαγόρευση να σπάσει». 

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί με πρόσχημα τη δημόσια υγεία να καταργεί δικαιώματα και κατακτήσεις χρόνων», είπε καταλήγοντας και υπογράμμισε πως «χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας για την υγεία του λαού, για μια άλλη κοινωνική οργάνωση που θα έχει στο επίκεντρο τις ανάγκες του λαού, των εργαζομένων και όχι τα κέρδη μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων».

 

1 σχόλιο:

  1. Αφιερωμένο σε όλους τους μεταβατικούς σταδιολόγους με τις οπορτουνιστικές τους Μπούρδες και παπάτζες. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου